Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '13

 
Kategori
Sinema
 

Mahmut ile Meryem aşkları imkansız mı?

Mahmut ile Meryem aşkları imkansız mı?
 

Mahmut İle Meryem


Ziyad Han hükümdarının Müslüman oğlu Mahmut ve Hristiyan Keşiş kızı Meryem'in imkansız aşkını izleyeceğimiz,  1500'lü yıllarda geçen hikayenin senaryosu Yerkan Kahraman'ın elinden çıkıyor. Azerbaycan ve Türkiye ortaklaşa çalışılan film, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile çekiliyor.

Filmde, yaklaşık 25 kişilik dublör ekibi kullanıldı.

Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik duvar kağıdı, o döneme ait dekorların ve halıların kullanıldığı filmde yer alacak olan dört  farklı ordunun savaş aletleri ve askeri kostümleri  de özel olarak tasarlandı. Elbette dövüş sahneleri içinde eğitim alındı. Ne kadar başarılı filmde görücez.

Film Türkiye , Azerbaycan ve  9 Avrupa ülkesinde vizyona girecek.

"Mahmut ile Meryem" filminin özel efektleri, Conan ve Spartacus  gibi yapımlarla çalışan, bizim görselliğine hayran kaldığımız, Amerikan firması Nu Boyana Film Stüdyoları'nda gerçekleştirilecek. Macaristan'da da çekimi yapılan bazı sahnelerin içinde eğitimli kurt ve kartal sahneleri eklenildi. Kuzey Güney dizisinin 1.sezon Yönetmeni olan ve bence o diziden ayrılmaması gereken Mehmet Ada Öztekin’in ilk uzun metraj çalışması "Mahmut ile Meryem" filminde yeni şaheserini göreceğiz. Şaheseri diyorum çünkü renkleri çok iyi kullanan  kamera çekimlerinde de ender yönetmenlerden birisi bence, geleceği çok parlak, ondan daha fazla  yapımlar  göreceğimiz gerçek. Cemal Hünal’ın  konuk oyuncu olarak yer aldığı yapımda, Aras Bulut İynemli ve Eva Dedova başrolleri üstleniyor. İlerleyen yıllarda yerini sağlamlaştıracağına inandığım Aras Bulut İynemliher yapımda oyunculuğunu bence biraz daha geliştirecek. Bence bu yapımla kendini biraz daha özgür ifade edebilecek.

 

Günümüzde film yapacağım diye rezalet yapımlara imza atılırken en başta da Karaoğlan gibi bir yapım yer almakta. Yakında vizyon da olacak bu film için şimdiden kötü fikirler oluştu. Bir çok yeni teknolojinin filmde uygulanması istenilse de bence savaş sahneleri dahil, çok kötü bir çekim tekniği kullanılmış. Yakından bakarsanız sizde fark edeceksiniz. Üzüldüğüm bu kadar para harcanan yapımlarda düzgün iş çıkmaması ama "Mahmut ile Meryem"Fragmanına bakarsanız izleniminde bir doyun oluşacak hatta bir an önce gitmek isteyebilirsiniz, çekim ve sahneler yerinde olmuş. Bence Türk filmine destek verilmesi gerekiyorsa bu yapım çok uygundur. Gelişmesi açısından daha fazla filmler çekilmesi açısından. Doğru bir yapım, başka doğru bir yapımı getirir. Vizyona girmesini merakla beklediğim film umarım bekleneni verebilir.

Bu öyküyü kısaca anlatmak gerekirse; Çaldıran Savaşı'nın yakıcı etkileriyle karşılaşan  Ziyad Han hükümdarının Müslüman oğlu Mahmut ve Hristiyan Keşiş kızı Meryem'in imkansız aşkını ele alıyor. Mahmut, hayatın bize sunduğu gerçeklikle yüzleşmek zorunda kalıyor. Beyaz perdenin büyüsünü olabildiğince yansıtacaklarından eminim. Bu öyküde aşk arayışı var. Aşka giden yolda kendini bulma var. Bu film Azerbaycan ve Türkiye'ninTanınması adına ve dostluğun pekişmesi adına güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

Murat sarı

https://twitter.com/muratsari8084

(13.01.2013 )

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..