Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Mail Order İlkelliği

Mail Order İlkelliği
 

Mail Order Formu Örneği


Oldukça yoğun kullanılan bir tahsilat yöntemidir mail order. Kredi kartı bilgilerinin ağırlıklı olarak faks yolu ile ödeme yapacağımız şirkete ulaştırılması ve ulaştırılan kart bilgilerinin fiziki posa girilerek ödeme alınmasıdır. Mail order işte tamamen bundan ibaret bir yapıdır ve bir adım öteye gitmesi imkansızdır. Kart bilgilerinin paylaşılması sebebi ile de sürekli akıllarda soru işareti bırakmaktadır.

Mail order'ın güvensiz bir tahsilat yöntemi olduğunu kullanan herkes çok iyi biliyor. Karşı tarafa ödeme yapabilmemiz için doldurup gönderdiğimiz o formda yazılı bilgiler kullanılarak kredi kartımız ile internet üzerinden tüm işlemler yapılabilmekte.  Bu formu göndermek bahsettiğim gibi ağırlıklı olarak faks yolu ile oluyor. Yanlışlıkla basılan bir tuşun nelere mal olabileceğini hiç düşündünüz mü ?

Mail order 'ın oluşturduğu risk sadece kart bilgisini gönderen için geçerli değildir. Aynı zamanda kart bilgilerinin ulaştırdığı şirket için de ileride sorunlar doğurabilir. Bilgilerini aldığımız müşteri kredi kartı ile ilgili ileride ortaya çıkarılamayan işlemler olduğunda, kart bilgileri sizde bulunduğu için zan altında kalabilmeniz mümkündür.

Mail order kendini geliştiremeyen ve güven duyulmayan bir tahsilat yöntemi. Peki kredi kartı tahsilatı için bu bir mecburiyet mi ? Alternatifi var mı ?

Kredi kartı ile yapılacak tahsilatların e-tahsilat yazılımları ile yapılması da mümkün. Mail order güvensiz diye kredi kartı ile tahsilat yapmanın bize sağladığı katkıdan da vazgeçmemek gerek. E-tahsilat sistemleri mail order gibi fiziki poslar ile değil, sanal poslar ile çalışmakta. Arada ki tek fark bu değil tabi ki. Bir internet sitesine entegre ettiğimiz sanal poslar aracılığı ile tahsilat yapılıyor. Ödemeyi yapacak olan müşteri internet sitesine girerek sanal poslarımızı görüntülüyor. Eğer var ise taksit seçeneğini belirleyerek kredi kartı bilgilerini, kimse ile paylaşmadan, kendisi giriyor. Eğer talep ettiysek açıklama gibi farklı bir kaç alan daha doldurması mümkün. Tüm bunları hallettikten sonra Ödemeyi Tamamla vb. bir butona tıklayarak ödemesini gerçekleştirmiş oluyor. Bu sayede kredi kartı bilgileri paylaşılmak zorunda kalmıyor. 

Mail order yönteminin gelişime kapalı olmasından bahsettik. E-tahsilat yazılımları da tam tersi bir teknoloji. Muhasebe programı ile entegre çalışma, detaylı raporlama, mobil uyumluluk gibi bir çok teknolojiyi bize sunuyor. 

 
Toplam blog
: 10
: 4382
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

Ödeme Sistemleri Pazarlama Uzmanı ..