Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Majesteleri kraliçeee...!

Majesteleri kraliçeee...!
 

Anneniz doğumunuza birkaç ay kala ne yapıyordu? Muhtemelen rutin ev işlerini yapıyor, çalışıyorsa ek olarak iş yeri-ev arası mekik sporu yapıyordu. Bir de arada nasıl vakti oluyorsa patikleriniz yelekleriniz zıbınlarınız için seri üretime geçiyordu. Yoga, meditasyon, hamilelik kursları.. D) Hiçbiri. Ne kadar şaşırtıcıdır ki bir doğum koçu olsun, bir akupunktur uzmanı olsun tutmak aklına gelmemişti hastane yolunda. Belki doktor "bağırma!" dedikçe acıdan değil hayıflanmasındandı bağırması.

O ana gidersek tekrar... Kan revan doğdunuz. Doktorunuz yanlış müdahaleyle, kazara( ! ) herhangi bir kalıcı hasar bırakmadan anacığınızın kucağına bıraktı sizi; yani yurdumun şanslı bebecikleri arasına yazdırdınız adınızı! İlk fotoğrafınız çekilecek... E haliyle gözleriniz ülkemizin güzide fotoğrafçılarından birini arıyor. Ne? O da mı yok? Yo, yo... " Annem bunu da düşünmemiş olamaz" diyorsunuz. Şaşkınlığınız bununla da kalmayacak emin olun. Hastanenin bir katının size özel fotoğraf stüdyosu haline getirilmediğini duyduğunuzda yaygarayı basacaksınız.

Hastaneden çıkış günü geliyor. O ilk fotoğraf kaça gitti acaba? Amerika'daki üniversite eğitiminizi karşılar mı? Neyse o zamana kadar anneniz daha çok ekstraya gider; no panic! Kapıda yüzünüzde tek flaş patlamıyor ilginç... Burası arka kapı olmalı, zekice! Eve geldğinizde çok yorgunsunuz, odayı arıyor gözler ama mütevazı bir ebeveyn odasının yanına iliştirilmiş en fazla sallanabilen beşiğinizden başka bir mekanınız yok.

Aylar böyle ebeveyninizin garip "halka inme, halktan biri gibi yaşama" gayretiyle geçiyor ve siz sıkılmaya başlıyorsunuz. Ama sonunda! Sonunda aileniz profesyonel bir yardımcı tutmayı akıl ediyor bakımınız için! Anneniz de rahat rahat röp verebilir sizinle ilgili. Onu daha az göreceksiniz ama olsun o bir "halk"a malolmuş şahsiyeti! O bir ... O bir... Majesteleri...

Ama bir dakika... Bu yeni kadının üstü başı pek bir demode. Üstelik Fransızca İngilizce uzmanlığından geçtim Türkçeyi bile şiveli mi konuşuyor ne? Babaanneniz olabilir mi? Hayııııııııır!

Tebrikler, anladınız. Siz bir "ünlü" bebeği değilsiniz.

 
Toplam blog
: 11
: 738
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Sevenin vazgeçemediği, sevmeyenin de sevenleri asla anlayamayacağı Ankara'da büyüdüm. İstanbul'a oku..