Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '14

 
Kategori
Meslekler
 

Makale yazarlığı

Makale Yazarlığı günümüzde oldukça popüler bir meslek haline geldi. Ev hanımları, üniversite öğrenciler, emekliler boş zamanlarını makale yazıp satarak en iyi şekilde değerlendiriyorlar.

Makaleler kime/kimlere satılıyor ?

Reklam bir iş yerinin gelişmesinde en büyük paya sahiptir. Bu nedenle iş yeri sahipleri, para kazanmak amacıyla internet  site  açanlar, internet yoluyla ürün satanlar veya satışa aracı olanlar sitelerinin işyerlerinin reklamını yapmak isteyenler Google Arama Motoru başta olmak üzere diğer arama motorlarında üst sıralarda görünmek ve ziyaretçi trafiğini genişletmek amacıyla sitelerine sürekli olarak özgün içerikler/makaleler girmek zorundalar.

Makale yazmaya vakit bulamayanlar, makale yazmak için araştırma yapmaya zaman ayıramayan site sahipleri için makale yazarları bulunmaz nimettir. Bol zamanı olan ve belli bir  bilgi birikimine sahip araştırmayı ve yazmayı sevenler için de hem boş zamanı değerlendirmek hem de para kazanmak için uygun bir çözüm olan makale yazarlığı  internetin gelişimiyle birlikte bir sektör haline geldi.

 Makale yazarlığı oldukça zaman isteyen ciddi bir iştir. İnternette milyarlarca makale vardır ve Google Arama Motoru yazılan makalelerin özgün olması siteyi SEO alanında üst sıralara taşıyacaktır. Düzenli  girilen özgün ve bilgi verici makaleler sitelerin trafiğini arttırırlar.

Makale Yazmanın Faydaları :

a)Makale yazarı açısından  makale yazmanın faydaları şöyle sıralanabilir : Boş zamanlar verimli bir şekilde değerlendirilir. Bir konu hakkında bilgilendirici makale yazacak olan kişi, makale yazmadan önce o konu hakkında araştırmalar yapar. Böylece bilgi haznesini genişletmiş olur. Özgün makaleler yazarak makalelerini satar ve para kazanır.

b)Makale Alıcıları açısından bazı yararlar : Makale alıcıları  zamandan tasarruf ederek  kendi sitelerine özgün ve bol içerik girebilmekteler. Ziyaretçi sayıları bu şekilde artmış olur. Ziyaretçi sayıları artan siteler hem Google Adsense’den   hem de siteye verilen reklamlardan gelir elde ederler.

c) makale okuyanlar açısından faydalar:  Siteleri ziyaret ederek aradıkları konu hakkında bilgi sahibi olan ziyaretçiler, emek çaba ve zaman harcanarak yazılan makaleleri okuyarak bilgi haznelerini genişletirler.

Özgün makaleler yazan makale yazarları çeşitli forumlarda makale yazmak için bekliyorlar.Hatta makale yazdırmak isteyenlere hizmet  vermek için açılan web siteler var.

 
Toplam blog
: 4
: 439
Kayıt tarihi
: 05.08.13
 
 

Elektronik teknikeri bilişim alanında çalışıyor. yoga, zen, meditasyon, dinler, felsefe ,..