Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Hızlı Tüketim
 

Makam araçlarının götürdükleri

Makam araçlarının götürdükleri
 

google`dan aldim


Biliyor musunuz makam araclari ulke ekonomisine ne kadar olumsuz katkida bulunuyor? Bende bilmiyorum cunku buradan tum bilgilere ulasmak o kadar kolay degil. Peki sizde bende bu sarf edilen miktari bilmiyoruz diye bu konuya deginmiyecek miyiz? Dunyanin hicbir ulkesinde bu kadar luzumsuz ve keyif verici sekilde halkin odemis oldugu vergiler Turkiye`de oldugu gibi kolayca sarf edilemez. Edilirse buna sebep olanlar bunun hesabini hem ilk secimlerde, hem de yasalar karsisinda verirler. Hem de zaman asimi gibi abuk sabuk bir bahanenin arkasina siginmadan en kisa sure dilimi icerisinde. Adam iktidara yakin birinin sayesinde hicde hakki olmayan bir kuruma kapagi atmis. Zaten ne becerisi ne de kapasitesi yeterli o kurumu yonetmeye. Birde kasila kasila kendine tahsis edilen makam aracina binmiyor mu. Aslinda sahisa belediye otobusu bile fazla cunku hayati boyunca asalak olarak yasamis, hicbir sekilde uretime olumlu katkida bulunmamis. Bir sekilde sadece bir yakini iktidara yakin oldu diye ulkenin vatandaslari, sahsi odedikleri vergilerle sirtinda tasiyorlar. Bunun neresi hak, hukuk, vicdan kavramlarina sigiyor. Diger tarafta calistigi halde aldigi maas ile ailesini aclik sinirindan kurtaramayan vatandas diger tarafta bulundugu kurumu zarara soktugu halde, icinde calisanlari canindan bezdirdigi halde o makami isgal etmeye devam eden, ustune ustluk birde makam araci ile seyahat etmesi insani cileden cikariyor.

Makam araclari ozel firmalar soz konusu oldugunda soyleyecek bir sozumuz olamaz. Cunku masrafi yapan ozel sirketin kendisidir. Ama kamuya ait olan muesseselerde, ozel vakif ve derneklerde ( bu tur kurumlarda cogu zaman uyeler baskanlarinin aldigi maasi ogrenemezler) bu tahsis yapildigi zaman bunun bir gecerli sebebi olmali.

Bir makam araci icin, ilk once arac gereklidir. Degeri sahsin vicdanina birakilmistir. Gerci karari ilgili kurumun yonetim kurulu belirler. Burda karsilikli cikar iliskisi oldugu icin, bu tahsis olayinda uyelerde haklarina dusen payi alarak karari zaman gecirmeden imzalarlar. Bu araca birde surucu gereklidir, yonetim kurulu iyelerinden birinin yakini bu araca sofor olarak tahsis edilir. Bu araca yakit gereklidir aracin yakiti yonetim kurulu uyelerinden birinin yakit istasyonundan yada yakini vasitasiyla temin edilir.

Makam araclarini ulke capinda dusunecek olursak, bu araclara odenen paralar ile her yil yuzlerce okul, hastane, ogrenci yurdu, kilometrelerce asfaltlanmis yol, baraj ve yeri dogru olarak tespit edilmis elektrik ureten santrallar yapilabilir.

Bir dusunun bakalim bunlara sahip olmak mi daha akilci, yoksa ilgili ilgisiz kiselere tahsis edilmis makam araclari mi?

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...