Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Maksadını aşan sözler

"Mum söndü" gafı ile milyonlarca insanı rencide eden M. Ali Erbil, canlı yayında özür diledi. "Maksadını aşan sözler" ettiğini belirtti. Doğal olarak "destek medyası" devreye girdi. Büyük ihtimalle bir çoğunu kendisi arayarak destek istemiştir. Yazıların özü; M. Ali temiz çocuktur, bunu isteyerek söylememiştir, hatta anlamını bile bilmez, bilinçaltına işlemiş bir söz etmiş, meseleyi uzatmayın vs.vs.

Acaba bu özür yeter mi?

Başka ne demesi gerekirdi?

Türkiye' de ne zaman birisi olmadık bir laf etse; "maksadını aşan sözler" diyerek kıvırtıyor. Senin maksadın nedir peki? Açık açık söyle de bilelim. Ne demek istedin de laf nereye gitti?

M. Ali Erbil'in yaşam tarzı, ikili ilişkileri ve tercihlerine bakınca "Temiz çocuk" tabirinin hiç de oturmadığını söylemek zorundayım. Cinsel saplantıları ve takıntıları olduğu izlenimi veriyor. Bunun en önemli belirtisi de kişinin sürekli olarak "belden aşağı" konuşmasıdır.O da bunu yapıyor. Ne yazık ki birileri onu savunmak adına "O zaten sürekli belden aşağı konuşur. Bu onun tarzı" diyorlar.

Bu bile tek başına ekrandan uzak durması için yeterli değil midir. Siz her akşam çoluk çocuk ekran karşısındayken sürekli belden aşağı espri yapılmasından rahatsız olmuyor musunuz? O zaman hoş görülmesini istediğiniz şeyin ne olduğunun farkında mısınız?

M. Ali Erbil, "Söylediği sözün ne anlama geldiğini bilmediğini, çocukluğundan aklında kalmış bir söz" olduğunu ileri sürmüş. Buna kim inanır. Ya da TV'de program yapan biri anlamının ne olduğunu bile bilmediği bir sözü söyleyecek kadar pervasız olabilir mi? Bu cesaret nereden gelmektedir.

Yani Erbil'in Alevilerden özür dilemesi yetmez.

Halkları birbirine karşı kışkırtan bu türden kara propogandaları lanetlemedikçe,

Bu hayasız düşünce ve yaklaşımların toplumuza nasıl zara verebileceğinin ayırdına varmadıkça,

TV'de şaklabanlık yapma dışında biraz da toplumsal sorunlar ve duyarlıklar konusunda kafa yormadıkça,

Çıkıp "Benim bu lafı etmeme sebep olan önyargılara, bilinç altımı esir alan safsatalara, beynimizi bunlarla yıkayan yobazlara lanet olsun" demedikçe bu lekeden kurtulamaz.

 
Toplam blog
: 6
: 631
Kayıt tarihi
: 01.07.10
 
 

İktisadi ve İdari Bilimler mezunu, sinema ve edebiyatla ilgili, dış ticaret firmasında çalışan, evli..