Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '21

 
Kategori
Siyaset
 

Maksat Hâsıl Olsun

Sabah gazetesinden Sayın Engin Ardıç ile Sayın Haşmet Babaoğlu’nun yazılarını okumak, gerçekten de insana büyük keyif veriyor.

Ülkemizin problemlerine veya dünyanın içinden geçtiği cereyana, her zaman farklı noktalardan bakmayı yeğliyorlar.

Mesela...

Sayın Ardıç, son yazısında eski CHP’li Muharrem İnce’den bahis açıyordu.

Gerçekten de toplumumuzda her zaman “iyimser hava” estirmek babında, gazetelerin üstad diyebileceğimiz yazarları (?) tarafından benimsedikleri siyasetçi profili şişirdikçe şişirilir.

Türkiye’de baktığımızda esasen “yokta varolan” nice partiler vardır. Zaten bu partilerin misyonları da kanımca emeklilik döneminin heba edilmemesi veçhesindedir.

Evet...

Bu partilerin bir tüzel kişiliği vardır ve yine tabelaları da vardır. Eh işte daha fazlası... Yok... Daha fazlasını ne sorun ne de ben bulmaya uğraşayım!

Gerçekten de şöyle baktığımızda...

Sayın Ahmet Davutoğlu da Sayın Ali Babacan da çok değerli kişilikler. Politika sahasında icra ettikleri de ortada. Ama öte yandan kurdukları partilerle, GELECEK PARTİSİ ve DEVA PARTİSİ, farkındalık yarattıkları ileri sürülemez. Bu görüş tabii beni bağlar.

En son tahlilde kanımca bu partiler, “genelgeçer bir havanın” tesiriyle kurulup “yüzergezer” seçmene talip, henüz “kitle partisi” olamamış, merkez partilerden oy tırtıklamaya namzettirler.

Evet... Her zaman ifade ederiz, siyasi partiler demokratik yaşamın vazgeçilmez aktörüdür diye.

Yine son aşamada...

Yok gibi var gibi bir görünüme sahip partilerin varlığı, tabii ki siyasal iklimin şenlenmesinde, çokseslilik ve çokkültürlülük gibi demokratik ögelerin pekişmesinde bir “ara nağme” işlevini görürler.

Ya daha fazlası?

Iıh!

Apışıp kalırsın.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..