Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Söyleşi
 

Maksat Sohbet-1

Maksat Sohbet-1
 

Maksat sohbet olsun derler, havadan sudan konuşmak, iki lafın belini kırmak gibi. Bizleri biz yapan değerlerdir. Arada sırada bu tür seslenişlerle sizlerle birlikte olmak istiyorum. Blog dünyasının içinde bu yok mu? Bizimki tek yönlü sanal bir sohbet, duygularımızın düşüncelerimizin satırlara yansıması da diyebilirsiniz. Bakın dört yıldır yazıyoruz, bu uzun soluklu yazış ister istemez kendimizi bir takım gelişmelere itiyor. Gelişme, durağanın ve yok olmanın çaresi.

Şu sıralarda gazetelerde cılız bir haber var. Cansız bir uzaylı bedeninin fotosu yayınlandı. Kimi gerçek kimi aldatmaca diyor. Sibirya’nın kuzeydoğusunda görülen bu foto, bir efsane soruyu tekrar hatırlattı: Uzayda bizden farklı canlılar var mı? UFO lar gerçek mi?

Her şeyden evvel bir bayan vatandaşımızın vurguladığı gibi aslında bizlerde uzaylı değil miyiz? Uzayda yaşadığımıza göre evet uzaylıyız. Uzayın “Dünya” adlı köyünden. Aksini savunan var mı bilemiyorum. Bu koca evrende yalnız olmadığımızı düşünenlerdenim. Bizi yaratan yüce enerji, sonsuz evreni de yaratırken onca sonsuzluğa neden gerek duymuş. O muhteşem sonsuzlukta, toplu iğne başından da küçük bir yerde, niye sadece insanoğluna yer vermiş.

Tarih boyunca yaşanan olaylar ve yapılan eser, yapıtlar insan dışı varlıkları akla getirmiş, ama ispatlanamamış. Onca delil sıralanmasına rağmen net ispat gösterilememiş. Son yüzyıl içerisinde “uzaylı”lara ilişkin haberler çoğalmakta. Barış, medeniyet ve evrensellikten tam umudu kesmişken, o merakla beklenen an gelecek. O vakit insanoğlu nasıl bir ruh halinde olacak bilemiyorum.

Dokuz sezon fırtına gibi esen “X Files” dizisine değinmeden geçmek doğru olmaz. Dizide de işlenen gizlilik ve araştırma temasının doğru olması olası. 1963 de öldürülen ABD başkanı Kennedy’in öldürülüşünü buna bağlayanları hatırlatırım.

Son olarak bir soru “uzaylı” dediğimiz canlıların illa kollu, bacaklı, koca siyah gözlü, sivri kulaklı olacak diye bir inanışın olmasının nedeni sizce ne?

Bizimkisi maksat sohbet olsun, görüşmek üzere en güzel günler sizin olsun…

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..