Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

MAKÜ bilimsel ve akademik süreçte engel tanımıyor

MAKÜ bilimsel ve akademik süreçte engel tanımıyor
 

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ LABARATUARI


Burdur Belediyesi’nin İl Dışında Yaptırmak Zorunda Olduğu Kömür Ölçümleri Bile Artık İlimizde, MAKÜ’de Yapılabilecek

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, MAKÜ yerleşkesi Örtülü’de Fen Edebiyat Fakültesi laboratuarına alınan yeni cihazların tanıtımını yaptı.

BURDUR GÖLÜ ARSENİKLİ DEĞİL

Örtülü Yerleşkesinde Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü laboratuarının 1 milyon lira değerinde ancak hepsi de hibe yöntemiyle beş kuruş para vermeden sağlanan yeni tahlil cihazlarının tanıtımını yapan Rektör Prof. Dr. Saatçı, bu arada yeni yaptıkları tahlillerle Burdur Gölü’nün arsenikli olduğu iddialarının çürütüldüğü, Burdur Gölü’nde insan sağlığını tehdit edecek boyutta arsenik bulunmadığı, bu nedenle gönül rahatlığı ile göle girilebileceği müjdesini verdi.

Tanıtım toplantısına MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Doç Dr. Erdal Kendüzen, Bölüm Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yasin Arslan, asistanlar ve gazeteciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Saatçı, göreve geldiklerinde verdikleri sözleri tutmaya devam ettiklerini, bu kapsamda Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü laboratuarının büyümeye ve zenginleşmeye devam ettiğini, 1 milyon lira değerinde 6 yeni cihaz sahibi olduğunu, bun u da hibe yoluyla Ankara’da TÜBİTAK ve diğer bazı kuruluşlardan sağladıklarını belirterek “bu arada müjdesini de hemen vereyim. Gölümüze haksızlık edip durmayalım. Yaptığımız ölçüm ve tahliller sonucu Burdur Gölü arsenik yönünden temiz çıktı” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Yasin Arslan yaptığı geniş açıklamalarda alınan cihazların ne işe yaradığı ile ve MAKÜ’ye katkısının neler olacağı detaylı olarak anlattı.

Daha sonra toplantı hazırlamış oldukları mini kokteylle devam etti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..