Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Üniversiteler
 

MAKÜ’de “Dünyada Paranın Yolu ve Ar-Ge’nin Önemi” konulu konferans düzenlendi

MAKÜ’de “Dünyada Paranın Yolu ve Ar-Ge’nin Önemi” konulu konferans düzenlendi
 

MAKÜ’de, Konferans


MAKÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Dünyada Paranın Yolu ve Ar-Ge’nin Önemi” konulu konferansı vermek üzere, İstanbul Teknik Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde KOSGEB Başkanlık Müşaviri olarak görev yapan Dr. Yük. Müh. Mehmet Emin YILDIZ MAKÜ’ye konuk oldu.
 
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Dünyada Paranın Yolu ve Ar-Ge’nin Önemi” konulu konferansı vermek üzere, İstanbul Teknik Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi KOSGEB Başkanlık Müşaviri Dr. Yük. Müh. Mehmet Emin YILDIZ MAKÜ’ye geldi.
 
Dr. Yük. Müh. Mehmet Emin YILDIZ, konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI’yı makamında ziyaret etti. Kendisini Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör SAATCI, YILDIZ’a Üniversitemizi ve İlimizi tanıtıcı çeşitli hediyeler verdiler.
 
Daha sonra Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda “Dünyada Paranın Yolu ve Ar-Ge’nin Önemi” konulu konferansa geçildi.
 
Konferansa Rektör SAATCI’nın yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Dünyada paranın tarihsel gelişimini anlatan YILDIZ, yapılabilecek Ar-Ge çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. “İleri Teknoloji Bakanlığı kurulmalı ve bütün araştırma geliştirme desteklerinin tek elden verilmesinin sağlanması için projeler hazırlanmalı. Dünyada birinci sırada olduğumuz bor, magnezyum, mermer gibi konularda, kök projeler hazırlanmalı, bunlar için özel ihtisas teknoloji geliştirme bölgeleri ihdas edilmeli, ayrıca konuyla ilgili tamamı devlet tarafından karşılanacak parasal destek sağlanmalı. Savunma sanayi konusunda da özel bir teknoloji geliştirme bölgesi kurulmalı ve yüzde yüz parasal destek sağlanmalı” şeklinde konuşan YILDIZ, Burdur için yapılabilecek Ar-Ge çalışmaları üzerinde de durarak,“ üniversite bünyesinde, mermer ve yazılım konusunda araştırma geliştirme yapacak ve Teknoparka alt yapı oluşturacak bir teknoloji geliştirme merkezi kurulmalı. Emrio ve sperma hayvancılığı araştırma laboratuarı ile mermer borsası kurulmalı” dedi.
 
Konferansın sonunda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar SALMAN, YILDIZ’a üniversitemiz anmalığını ve çiçek takdim ettiler.
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..