Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '12

 
Kategori
Üniversiteler
 

Makü'de mezuniyet heyecanı

Makü'de mezuniyet heyecanı
 

burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 6. Mezuniyet Töreni


Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) merkez fakülte ve yüksek okullarla ilçelerdeki yüksek okullarından 6 dönem mezunları Gazi Atatürk Stadında düzenlenen Mezuniyet Töreninde göndere kep attı.                                 

MAKÜ 2011- 2012 Mezuniyet Programında ilk tören, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Rektör Prof Dr. Mustafa Saatçı’nın çelenk koymasıyla başladı. Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının andından öğrenciler ve öğretim görevlileri, Gazi Atatürk Stadına kadar kortej oluşturarak MAKÜ Bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler.   

Stattaki tören, MAKÜ Halkoyunları Ekibi tarafından icra edilen yöre folkloruyla başladı. Daha sonra altıncı dönem mezun öğrencilerin adına kürsüye, Gölhisar Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Bertugay Bahar geldi ve mezun olan öğrenciler adına konuştu. Üniversite yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.   

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Saatçı törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de nüfusun büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirterek, "Nüfusumuzu diğer ülkelerle kıyaslandığımızda bu, en önemli avantajlarımızdandır. Ancak gençlere iyi eğitim verilmezse avantaj, dezavantaja dönüşebilir. Biz de bu bilinçle hareket ettik" dedi.  

Vali Tapsız, öğrencilerin Türkiye'nin yaşadığı değişim ve dönüşüme kayıtsız kalmamasını isteyerek, "Türkiye artık küçük düşünerek, içe kapanarak, dünyadan yalıtılmış halde 'küçük olsun benim olsun' şeklinde yola devam eden bir ülke değil. Türkiye bugün bölgesinin ve dünyanın en önemli ve en itibarlı ülkelerinden biri haline geldi. İnşallah sizlerin de işgücüne katılımınızla, demokratik sürece vereceğiniz katkılarla Türkiye'yi el birliğiyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız. Bu ülkenin demokrasisini temel hak ve özgürlüklerini, adalet ve hukuk standartlarını el birliğiyle evrensel standartlara, hatta daha da ileri bir düzeye yükselteceğiz.” diye konuştu:      

Konuşmaların ardından okul birincilerine protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra öğrenciler geleneksel gösterileri olan havaya kep fırlatma seremonisini yerine getirdiler.  

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..