Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

MAKÜ’de özel yetenek gerektiren branşlarda sınavlar başladı

MAKÜ’de özel yetenek gerektiren branşlarda sınavlar başladı
 

MAKÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA SAATÇI


 

Rektörlükte yapılan yazılı bir açıklamayla, MAKÜ’de özel yetenek gerektiren branşlarda sınavların başladığı duyuruldu. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı özel yetenek sınavı başladı.
 
MAKÜ Basın Danışmanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi MAKÜ’de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı özel yetenek sınavlarının başladığı duyurdu.
 
Yazılı açıklama metni aşağıdadır:
 
Türkiye’nin çeşitli illerinden başvuruların olduğu sınavlara katılım oldukça yoğun…  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 370, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na 148 ve Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalı’na ise 119 kişi başvurdu. 
 
Sınavlara giren öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Heyecanlarını aileleriyle paylaşan öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni tercih etmesinin sebepleri arasında ise verdiği kaliteli eğitimi ile adından söz ettiren bir üniversite olması yer alıyor. 
 
Karma 370 kişinin başvurduğu Beden eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü yetenek sınavlarının sonunda 5’i milli sporcu olmak üzere 20 bayan ve 35 öğrenci alınacak. Öğrenciler ilk gün koordinasyon, ikinci gün bayanlar 800 metre-erkekler 1500 metre koşu ve son gün de kendi branşlarında yeteneklerini sergileyecekler. 
 
30 öğrencinin girmeye hak kazanacağı Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na toplam 148 öğrenci başvurdu. Yapılacak yazılı sınavın ardından öğrenciler özel yetenek sınavlarında kendilerini gösterecek. 
 
Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı için yapılacak yetenek sınavlarında ise toplam 30 öğrenci alınacak. Canlı model ya da obje düzenlemesi desen çalışması ve imgesel tasarım çalışmasından oluşacak olan sınavda adayların çalışmaları, kompozisyon özellikleri (yerleştirme, oran ışık-gölge, özgünlük, denge, hareket, ritim vb.) dikkate alınarak değerlendirilecek.
 
Yapılan tüm sınavlarda şeffaflık esas alınarak öğrencilerin kameralı ortamlarda gönül rahatlığı içinde sınavlara girmelerine dikkat ediliyor. Bugün başlayan sınavlarda başarılı olan öğrencilerin kayıtları 3–7 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..