Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '17

 
Kategori
Haber
 

MAKÜ’lü Korkmaz, Kırkpınar başpehlivanlık mücadele hakkı kazandı

MAKÜ’lü Korkmaz, Kırkpınar başpehlivanlık mücadele hakkı kazandı
 

MAKÜ Öğrencisi Kürşat Korkmaz ve MAKÜ rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz


MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Kürşat Korkmaz, bu yıl başaltı 2’ncisi oldu ve önümüzdeki yıl Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivan olarak mücadele etme hakkı kazandı. Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz’ı makamında ziyaret eden Kürşat Korkmaz, “çalışmalarıma devam ederek altın kemeri Sayın rektörüme sunmak istiyorum” dedi.

MAKÜ Basın Bürosundan bildirildiğine göre, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden, 2015 başaltı küçük/orta ve 2016 büyük/orta’da şampiyon olan Kürşat Korkmaz, bu yıl başaltı 2’ncisi oldu ve önümüzdeki yıl Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivan olarak mücadele etme hakkı kazandı. Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz’ı makamında ziyaret eden Kürşat Korkmaz, “çalışmalarıma devam ederek altın kemeri Sayın rektörüme sunmak istiyorum” dedi.

Yağlı güreş turnuvalarında başpehlivanlık mücadelesi verecek olan Kürşat Korkmaz’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Korkmaz, “öğrencimiz Kürşat’ın, zorlu etapları hızlı bir şekilde ve bileğinin hakkıyla geçerek bundan böyle başpehlivanlık mücadelesi verecek olmasından mutlu ve gururluyuz. Başpehlivanlık süreci zor, meşakkatli bir yol ve sabır gerektiriyor. Kürşat’ı önümüzdeki yıllarda Kırkpınar’da başpehlivanlığın favori isimlerinden biri olarak görüyorum. Öğrencilerimizin başarıları bizlerin gurur kaynağı oluyor. Yine Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Hamza Köseoğlu Kırkpınar Başpehlivanlık müsabakalarında 3’ncü oldu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak spora yaptığımız yatırımların böylesi dönüşlerinin olması bizlere yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Hem MAKÜ öğrencileri hem de sporla ilgilenen tüm sporcular önümüzdeki yıl bitmesi planlanan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesiyle artık çalışmalarını burada sürdürebilecekler. Ülke, bölge ve MAKÜ’nün başarılarına katkı sağlamayı görev ediniyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencimizi elde ettiği başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hüseyin Dalğar, Doç. Dr. Ömer Tekşen ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç’ın da yer aldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..