Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

MAKÜ Rektörü Saatçi'nin DSYB ziyareti

MAKÜ Rektörü Saatçi'nin DSYB ziyareti
 

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Saatçi ve DSYB Başkanı Özcan


MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı DSYB Başkanı Özcan’ı Ziyaret Etti 

Özcan: “MAKÜ Burdur için büyük bir nimettir” 

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Kamil Özcan’ı Birlik merkezinde ziyaret ederek yeni başkanlığını kutladı. 

Ziyarette Burdur hayvancılığının şu anki durumu, birliğin faaliyetleri, AB projeleri, ıslah ve geçmişte yaşanan hastalıklardan ders çıkarılıp gelecekte tekrar etmemesi için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Kamil Özcan, Rektör Saatçı’yı, DSYB’nin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgilendirdi. 

Rektör Saatçi de Başkan Özcan’a yeni görev süresince kendisi ve Yönetim Kuruluna başarılar diledi. Yaptığı konuşmada Rektör Saatçı, “Burdur hayvancılığının şu anki konumu herkesin malumudur. Bunu gerek ulusal gerek yerli basından takip etmekteyim. Üniversitemiz Veterinerlik Fakültesi öğretim elemanlarıyla yaptığınız çalışmalar, hem vatandaşa büyük fayda sağlamıştır, hem de Burdur kurumlarının üniversite ile işbirliği yapmaları için güzel bir örnek oluşturmuştur. Türkiye’nin Hollanda’sı olarak anılan bir ilde yaşıyoruz. Bu seviyeye gelinmesi için gerek yetiştiricilerimiz gerekse DSYB gibi kurumlar büyük çaba harcadılar. Şimdi gelinen bu seviyeyi korumak ve çıtayı daha da yukarı çıkarmak için üniversitemiz olarak sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi. 

Ziyaretten memnuniyetini ifade eden Özcan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ilimiz için “büyük bir nimet” olduğunu belirterek “ayrıca rektörümüzün de veteriner olması Burdur Hayvancılığı için büyük bir nimettir, fırsattır. Sayın Saatcı’ya DSYB olarak vakit ayırıp bizi ziyaret ettiği ve plan-projelerimizi dinlediği için teşekkür ediyorum.” Dedi. Özcan, “öncelikle görüşme Burdur hayvancılığı için çok umut vaat edici geçti.” diyerek “gerçekleştirmek istediğimiz AB projeleri var. Bu projelerde de rektörümüz birliğimize üniversite olarak yardımcı olacağına dair güven vermiştir. Gerek ırk ıslahı gerekse hayvancılığın korkulu rüyası olan hastalıkların önüne geçilebilmesi için yeni dönemimizde rektörümüzün de yardımlarıyla üniversite ile daha verimli çalışacağız ” diye sözlerine son verdi. 

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..