Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Makul kafalardaki koca koca acabalar

Ülkemizde, olup biten güzel ve olumlu zerrecikleri, birilerine şirin gözükmek isteyenlerin, fazlaca abartarak sunmalarıyla, şimdilik yetinelim.

Lakin biz, izin verirseniz, her zaman yaptığımız gibi, makul çoğunluğun kafalarındaki, o bir türlü bitmek tükenmek bilmeyen acabaları, azcık irdeleyelim...

Yargıda eğer varsa eksik, gerekli güncellemelerin, gerekli hasasasiyetler çerçevesinde yapılmasına, tüm kalbimizle evet diyoruz.

Ama, Yargıdaki güncellemeler, bunun tam tersi bir istikamette ise, yani söylenildiği gibi, tek yanlı ve yürütmeyi destekleyici, bir yönde ise, işte o zamanda, hiç kimse kusura kalmasın...

Türkiyenin, ekonomik anlamda, şimdilik, orta halli bir görüntü vermesine, tüm kalbimizle eyvallah.

Ama, bahsedilen ekonomik iyileşmişlik hali, sadece bir takım istatistik yanılgı gibi, renk verip, bir türlü gerçek hayata ve sokağa yansıyamıyorsa, işte yine bu noktada da, çok üzgünüz...

Ülkemiz Dış siyasetiyle ilgili olarakta, hedef büyütmeye çalışılıyormuş gibi, bir rota çizilmeye çalışılmasına, sözümüz yok.

Ama, maalesef bu konuda da, eski raylara hızlı tren benzetmemiz, her defasında, haklılık meyvelerini vermeye devam edip duruyorsa, işte o noktada da, durup şapkamızı, önümüze koymamız gerekmezmi?

Zira, Ülkemiz vatandaşlarının, KKTC’de bile, zaman zaman üçüncü ya da beşinci sınıf vatandaş muamelesi görmesi, bu ülke insanına, Allah’tan revamı?

Askerlikle ilgili, yapılması beklenen güncellemeleride, makul olması şartıyla, her türlü destekliyoruz.

Ama, medeni dünya ölçütleri, ülke gerekleri ve askeriyenin öncelikleride, göz önünde bulundurularak ve makul olması koşuluyla.

Ve bu arada, gerek bedelli bekleyenler ve gerekse de silah altında bekleyen, onca genç için, bu kadar ağırdan almanın, ne alemi var, yapılacak bir şey varsa, aslanlar gibi, hemencecik yapılıp, ortaya konması gerekmez mi?

Sonra, açılımlara gelinecek olunursa, biz bu konuda da, her zaman, her türlü olumlu ve yapıcı girişimi, destekleyici olduk.

Ama, gelinen noktada, bu işin, birinci derecede muhatabı olan, gerek Kürt kökenli vatandaşlarımız ve gerekse de Alevi vatandaşlarımız vb. dahi, daha hiçbir konuda, memnun gözükmüyorsa, kim için yada ne içindi, bunca telaş ve koşturmacalar vs...

Türbanla ilgili olarakta, bu mesele, ortak bir mutabakatla, her türlü, çözülebilecek bir konuydu.

Ama, ne zaman ki, bu konu, iki taraflı bir kutuplaşmaya, bilerek yada bilmeyerek dönüştürüldü, işte o sebepler, bu günki karmaşayıda beraberinde getirdi. İşte bu konuya itirazımız da, bu noktada dır. Zaten ülkemizin tüm enerjisinide, böyle açmazları büyütereki, iç etmiyormuyuz.

Bu arada, ülkemizde gittikçe derinleşen, kaygı verici kutuplaşmaların, zaman zaman bazı yerlerde, mahalle baskısı olarak, hortlamaya başladığı görülmektedir.Lütfen, herkes sağduyuya...

Bu noktada, şunu söylemeden de, geçemeyeceğim, çok büyük anayasal reformlar vb. mutlaka, seçim sonrası iktidara, bırakılmalıdır.

Ve son olarak, ülkemiz medyasının, genel de tek taraflı ve büyük bir sinmişlik görüntüsü vermeye başlamasıda, ülkemiz geleceği açısından, üzücü ve endişe vericidir.

Ne diyelim, her şeye rağmen, ümitvar olmak lazım.

Hadi hayırlısı...

26/10/2010 - 18:49

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..