Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Makyaj güzel kadını çirkinleştirir, çirkine hiç olmaz

Makyaj güzel kadını çirkinleştirir, çirkine hiç olmaz
 

Makyajsız da güzel olunur


Güzel kadının temiz ve düzenli olması yeterlidir, yüzünü gözünü boyamasına gerek yoktur, yaratan boyamıştır zaten. Makyaj güzelleştirir ama makyaja uygun yüzü.

Güzel ya da güzel olmayan kadının makyajla işi olmaz… Makyaj mucizesi uygun olmayan yüz şekillerinde tersine işler. Makyaj için uygun yüz yarım güzel (bazı rötuşlar yaparak değişebilecek) yüzdür.

Kadınlar makyajla güzelleşeceklerini düşünüyorlar… Güzel için daha güzel olma diye bir şey yok, güzelse dokunmayacaksın. Güzel olmadığını düşünen kadın söylediğimiz gibi makyajla güzelleşemeyecekse ne yapacak? Güzel ve güzel olmayan kadınlar hiçbir şey yapmayacaklar. Şöyle bir şey de var; yüzünüz makyaja uygun olmayabilir ama mesela gözleriniz uygundur, tek oraya makyaj yaparsınız. Makyaj uygun yeri güzelleştirir, uygun olmayan yeri çirkinleştirir. Makyaja uygun olmayan yere dokunmayacaksınız. Söylediğimiz gibi yüzünüz ya çok güzeldir bu nedenle makyaj gerekmez(yaparsanız bozulur) ya da fazla güzel değildir makyaj yaparsanız daha çirkin olur.

“Makyajla bile güzelleşemeyecek kadar çirkinim, bende makyaj bile işe yaramıyor” Bu kadınlar hayatı bilmiyorlar, komple bir güzellik yok, her tarafınızın güzel olması mümkün değil, dünya güzelinin uyruğundaki sivilceyi görsen haline şükredersin.

Diyelim senin de yüzün güzel değil. Bir kadının her tarafı çirkin olmaz, mutlaka bir yerleri güzeldir. Güzel olmadığını düşündüğün yerlerini temiz ve düzenli tutacak seni kraliçe yapacak güzel yerine odaklanacaksın. Hiç unutmuyorum çirkin bir kadının boynuna tutulmuştum!

Çirkin kadın(bu tabiri kullanmak istemiyorum ama siz beni anlıyorsunuz) asla makyaj yapmamalı(Makyaj yapmaya uygun, makyaj yapınca değişip güzelleşebilecek yerleri varsa sadece oralara yapabilir.

Makyajın amacı güzelliği tamamlamaktır, daha güzel olsun diye makyaj yapılmaz; daha güzel diye bir şey yoktur zaten, güzelin daha güzelden sonrası merdivenleri aşağı inmektir.

Yorgunluk veya başka nedenle solgunluk, mat ve durgun kırışıklı yüze parlaklık verip canlandırmak ölüyü canlandırmak gibi bir şeydir, ölü canlanır mı? Yüzün niye solgun ve mat. Yani nasıl bu hale geldi. Sağlıklı yaşasan böyle bir şey olmazdı. Sağlıklı yaşam en iyi makyajdır. Solgun, mat, kırışık ve yorgun yüzü makyajla ne kadar örtmeye çalışsan da makyajın altında yine görünür. Üstelik doğallığını kaybetmiş ve daha çirkin olarak.

Şekle takmayın güzellik şekil değildir. Ha dağılmış, bozulmuş hallerinizi düzelteceksiniz elbette. Zaten şekli belli olan bir şeye şekil vermek diye bir şey yok, şeklini koru yeter.

Kerim Korkut’un kadın güzelliği üzerine yazıları devam edecek…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..