Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Makyaj için bir kaç ip ucu :)

Makyaj için bir kaç ip ucu :)
 

Merhabalar :)

Bu yazımda size makyajla ilgili bir kaç tüyo vermek istedim. Herkesin makyaj yapımı cilt tipi yüz şekli renk uyumları farklıdır. Her makyaj her yüze ve her göz tipine malesef uygun değil.Bunun için yapabildiğim kadar size önerilerde bulunacağım. Yüzünüzü en mükemmel hale sokmak için öncelikle yüz tipinizi tanımanız çok önemli. 

Öncelikle cilt tipiniz çok önemlidir, Mesela cildiniz yağlıysa likit fondötenleri kullanmamalısınız ve ya kullanırken inceltici ürünler kullanabilirsiniz ve ya cilt tipiniz kuruysa katı ürünler kullanmamalısınız bunun yerine likit fondötenler daha çok işinize yarayacaktır.

Bu sıralar her yerde modlaj yani kontür uygulaması aldı başını gidiyor. Bununla ilgili videolar çıkıyor ama sadece izleyip görenler videodaki bayana uygulanan modlaj çalışmasının aynısını kendi yüzüne yapıyor. modlajın amacı yüzü ovale çevirebilmek için yüzünüzün fazlalık bölgelerini yok etmeye çalışmaktır. 

Beyaz ortaya çıkartır siyah arka plana iter. Bu makyajın olmazsa olmaz atasözüdür. Aynada tam dik açıdan yüzünüze baktığınızda, alnınız çok büyük ve ya çeneniz büyük burnunuz taraklı vs. olabilir. Modlaj da bu yüz kusurlarını en aza indirebilir. Mesela benim yüzümde yaptığım modlaj çalışması alnımın üst tarafına biraz koyu burnuma elmacık kemiklerine (her zaman) ve çene kemiklerime hafiften yaparım. 

Yüzünüzün makyaja başlamadan önce temizlenmiş ve nemli olması makyajınızın daha pürüzsüz görünmesini sağlar.

kaşlarınızı kaş renginize uygun bir farla yapmak kaşlarınızı daha doğal gösterecektir.

Ağır bir göz makyajı yaptıysanız, göz ucunda far çıkıntıları oluyorsa düzgün yapmak için uğraşmanıza gerek yok far uyguladıktan ve göz makyajı bittikten sonra makyaj temızleyıcı mendil yardımıyla duz bır hat çizip hafif bir aydınlatıcıyla da desteklersenız daha profesyonel bşr sonuç elde edersiniz.

Eğer bir türlü maskaranızdan memnun kalmıyorsanız ne yaparsanız yapın kirpikleriniz dolgun olmuyorsa, hep kirpikleriniz birleşiyorsa size tavsiyem kirpiklerinize iki tane ayrı maskara kullanın bir tanesi nerdeyse bitmiş olursa daha iyi olur. İlk önce bitmiş olanla kirpiklerinizi iyice tarayın sonra maskaranızı uygulayıp sonra tekrar bitmiş olanla tarayın ama çok zaman geçmeden yapmanız daha uygun olur rimelin kurumaması için.

Dudaklarınızın daha kalıcı ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız diş fırçasıyla hafifçe fırçalayın ve ruj aldığınız zaman kesinlikle o rujun kalemini de almayı unutmayın. ilk önce kalemi bütün dudağınıza sonra ruju üstünden geçin. Dudaklarınız daha kalıcı olacaktır. 

Şimdilik bu kadar arkadaşlar :) 

Eğer kendinizle ilgili ve ya öğrenmek istediğiniz sorularınız olursa iletişim için ,

İnstagram / Makeupbyozz 

Facebook / makeupbyoz

 

 
Toplam blog
: 22
: 807
Kayıt tarihi
: 10.10.12
 
 

Ben kim miyim? Ben, sokakta başı boş yürüyen adamım, karnında bebek pencerede kocasını bekleyen a..