Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Makyaj oyunu

Makyaj oyunu
 

Kız çocuklarının günümüzde en çok oynadıkları oyunlardan biri de makyaj oyunlarıdır. Bu oyunlarla kız çocukları makyaj heveslerini almaktadırlar. Bu durumdan anneler de oldukça memnun kalmaktadırlar. Kız çocuklarının annelerinin makyaj malzemeleriyle makyaj yapmaya çalışmalarından bir süre her anne şikâyetçi olmaktadır. Fakat makyaj oyunları ile beraber bu sıkıntı ortadan kalkmıştır. Artık çocuklar annelerinin makyaj malzemeleri yerine internetteki Barbielere makyaj yapmaktadırlar. Böylece istedikleri renkte ve desende makyaj yapmaları da mümkün olabilmektedir. İstediklerinde yaptıkları son hali ile bu sayfaları yazdırabilmektedirler. Bu durum da daha eğlenceli bir hale getirmektedir.

Kız çocuklarının oynadığı bu makyaj oyunlarının birçok çeşidi vardır. Bu oyunlardan bazıları; makyaj dükkânı, düğün makyajı yap, emo giydir ve makyaj yap, şapka tak ve makyaj, yazlık makyaj, çılgın kız makyajı, zombi makyaj, buluşma makyajı, stil yaratma, kostüm ve makyaj, yüz temizleme ve makyaj, müzikli makyaj, antik kentte makyaj, uzun saç ve makyaj, yarışçı kız makyajıdır. Bu oyunların yanı sıra daha birçok makyaj oyunları çeşidi vardır. Her gün de bir yenisi çıkmaktadır.

Makyaj oyunları, kız çocuklarının yanı sıra erkek çocuklarının da oynadıkları bir oyundur. Çünkü çok renkli oyunlardır ve dolayısıyla her yaştan ve her cinsten çocuğun ilgisini çekmektedirler. Böylece çocukların renk bilgisi de artmaktadır. Renklerin birçok farklı tonu, bu oyunlarda bulunmaktadır. Çocuklar da temel renkler dışında birçok farklı rengi bu oyunlarda tanımaktadırlar. Böylece okulda öğrenecekleri renkleri küçük çocuklar okula başlamadan öğrenmektedirler. Ayrıca odaklanmaları bu oyunlarda gelişmektedir. Ailelerin kontrolü altında bu oyunları belli saatlerde oynamaları, çocukların yararına olabilmektedir. Fakat saatlerce oyun oynamalarına kesinlikle engel olunmalıdır. Çünkü çok fazla oynandığında fiziksel rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu da çocukların sağlığı açısından olumsuz durumlar yaratmaktadır.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..