Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Makyaj,savaş boyasıdır bir kadının...

Makyaj,savaş boyasıdır bir kadının...
 

Bakma sen bizim çıtı pıtı göründüğümüze… Estetik olduğumuza, doğurganlığımıza, çıtkırıldımlığımıza… Aldanma. Kadın dediğin çok güçlüdür Abidin. Aynı zamanda bir o kadar da kırılgan. Ayakları üzerinde dimdik dururken içindeki çekingen, hatta biraz ürkek kız çocuğunu da korur; sarıp sarmalar dışarıdan gelecek darbelere karşı.

Bu minik kız çocuğunun gözündeki ışık parıldar bazen. Bir hınzırlık gelir üzerine. Babasının minik kızı olmakla iş dünyasının sözü dinlenilen güçlü kadını olmak arasında bocaladığı olur.

Kimi zaman düşer, kimi zaman kalkar. İnsandır sonuçta.

Çocukluktan getirdiği kalp kırıklıklarını iyileştirmeye çabalar beceriksizce. Hele bir de çocuk sahibi olmuşsa… Bazen gerçekten daha iyi anlar annesini… Bazen de çok kızar ona hafızasının toz tutmuş, örümcek ağları örülmüş, hatta orda olduğunu bile bilmediği hatıralarını anımsayarak. Çoğu zaman sürprizlerle doludur kadın. Bir bakar, konuşan kendisi değil, annesi. Korktuğu şey başına gelmiştir onun da.

Yalnızlık hem iyi, hem kötüdür sanki. Bazen karar veremez. Hakettiklerinden çok daha fazla değer verdiği insanlar olurken yalnızlıktan mütevellit, kimi değerlileri ise görmezden gelir nedense… Bir gün yalnızlıktan patlarken, bir diğer gün kalabalıklara sığamaz kadın. Tüm günü elinde kahvesi ve kitabıyla evde geçirmek ister. Bir film izler bazen en romantiğinden… Biten bir aşk hikayesi, zaten göz pınarında akmaya hazır bekleyen gözyaşlarını harekete geçirir. Damlalar yavaş yavaş süzülür yanaklarından. Sessizce… İp gibi… Yanağını incitmekten korkarcasına…

Sonra, sonra birden alevlenir gözyaşları; hıçkırıklara dönüşür. Kana kana ağlar. Deşarj eder kendini neye bile ağladığını tam olarak bilemeden. Rahatlar.

Kalkar yerinden. Gider banyoya… Bakar aynadaki hüzünlü yüze. Kaçırır gözlerini… Başından aşağı akan suya karışıp gider sıkıntıları. Çıkar, sarınır bornozuna… Saçlarını kurular. Giyinir. Makyaj denilen savaş boyalarını sürer yüzüne…  Kapıdan çıkmaya hazırdır artık. Güçlüdür yine.

Aynaya son bir bakış atar. Gözlerinin içindedir çocuk. Gülümser ona… İçtenlikle…

http://umutsuziskadini.com/

https://instagram.com/umutsuziskadini/

 
Toplam blog
: 83
: 1446
Kayıt tarihi
: 03.10.11
 
 

Uzun yıllar plazalarda dirsek çürütmüş, son yıllarda refahı evden çalışmakta bulmuş ikiz kız anne..