Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Kozmetik
 

Makyaj yapmanın incelikleri

Makyaj yapmanın incelikleri
 

Hergün makyaj yaparız ama önemli olan doğru bize yakıştığı gibi makyaj yapmak. Makyajın ilk basamağı temizlik olmalı, temiz bir cilt üzerine yapılan makyaj hem daha kalıcı olur hemde güzelliğinize güzellik katar. Öncelikle cildimizi temizlemeliyiz ve tonik kullanıp cildimizi görünmeyen kirlerden arındırmalıyız. Sonra nemlendirici sürüp cildin nemlendiriciyi emmesini beklemeliyiz.

kapatıcı: Kapatıcıyı yüzümüze makyaj süngeriyle uygulamak daha iyi sonuç verir.Yüzdeki sorunlu bölgelere sürülmelidir böylece fondöten için zemin hazırlanmış olur.

fondöten:Şeffaf ve likit fondötenler her zaman tercih edilmeli. Ten renginizden bir ton açık fondöten seçmelisiniz.

pudra: Mat bir görünüm için pudra kullanılması şart,pudrayıda ten renginizden bir ton açık renkte seçmek gerekir.Ancak ten renginizden çok farklı pudrada yine doğal olmayan bir görüntü yaratır.Bu görüntüyü ortadan kaldırmak için, boynunuzada biraz pudra sürmekte fayda var.

far:Far rengi önemlidir. Far rengi giysilerle uyumlu olarak seçilebilir.Palak ve sedefli farlar şu sıralar çok moda ama 40 yaşının üstündeki hanımlar sedefli fardan kaçınmalıdır.Kahverengi gözlüler, mavi ,lila ve moru tercih edebilir.

göz kalemi: Göz kalemi uygulanışa göre gözleri çok çarıcı yapar ve makyajı belirginleştirir.Göz kapağınızın üstüne kalın ,gözünüzün altına ise daha ince sürerseniz gözler büyük görünür. Açık tenli bayanlar koyu göz kaleminden kaçınmalı.Şu sırala da gri ve parlak kalemlerde çok moda.

rimel:Rimel gözü en belirginleştiren üründür.İki kat sürülmesi,ve fazlalıkların alınması iyi sonuç verir.

allık: Yaz için şeftali renkli allıklar ve bronz allıklar hoş bir görünüm bırakıyor.Allık elmacık kemiklerinden şakalara doğru şeffa ve doğal bir görüntü verecek şekilde uygulanmalıdır.

ruj: Ruju sürmeden önce dudağı pudralamak rujun kalıcılığını arttırır.Ayrıca rujdan önce uygulanmış bi nemlendiricide daha sağlıklı bir görünüm verir.

 
Toplam blog
: 19
: 954
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Evet kendimden bahsetmeliyim. Ben 22 yaşında bir üniversite öğencisiyim.. Her genç kız gibi tabi ki ..