Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '13

 
Kategori
Kozmetik
 

Makyöz, Siddika Baylan’dan makyaj tiyoları aldım…

Makyöz, Siddika Baylan’dan makyaj tiyoları aldım…
 

Siddika Baylan - Nazan Şara Şatana


TV kanallarında sıkça konuk olunca, makyaj konusunda da bilgi sahibi oluyorsunuz. Bazı kanallardaki makyözlerin ellerine yüreklerine sağlık. Ben kendimi aynada tanıyamıyorum o kadar güzel çalışıyorlarki. Tabi bazıları içinde ileride daha iyi olacaklar diyebilirim.

Bu iş kolay bir iş değilki.

Anatomiyi bilmek ve bu işin eğitimini almak gerek…

 

Geçenlerde konuk olduğum bir TV programında; izleyenler beni bir hayli beğenmişlerdi. Sebebi Siddika Baylan’dı. Bir sanatçının tuvalde sanatını işlemesi gibi Siddika benim yüzüme makyaj yaptı.

 

O zaman bu işin ehli birini bulmuşken mutlaka bayanlar adına ondan tiyolar almalıyım dedim. Haklı da çıktım.

 

“Bu yılın makyajında neler var, nasıl yapılmalı?”

 

“Bu yılın makyaj stili Çingene ve smoky. (dumanlı makyaj) Çingene makyajında uygun fondöten seçilmesi gerekiyor. Bronz tonlar, ışıltımlı farlar. Kalın bir eyelinerle tamamlanacak takma kirpik. Dudaklar bordo ve kırmızı olabilir, kırmızı ve ışıltılı bronz allık ikisi birden kullanılabilinir.”

 

“Dumanlı makyaj gerçekten gözlerde harikalar yaratıyor.”

 

“Haklısınız. Smoky makyajda göz çevresine ıslak farla ya da eyelinerle çevrelenmeli. Bolca rimel uygulanması doğru olur. Smoky makyajda sadece siyah değil aynı zamanda koyukahve gri ve lacivert tonları da uygulanır.”

 

“Şöyle çarpıcı bir makyajdan söz etsek!”

 

“Kedi gözü makyaj stili; daha yoğun kırmızı dudaklar, çarpıcı bakışlar yüz hatlarını belirlemek için uygun bir gölgelendirme gerekli…”

 

“Peki, cildimiz için pratik bir bakım desem!”

 

“Beyaz sabunla iyice temizlenmeli, cilt için yapılacak en önemli olay temiz tutmaktır. Makyajla yatmamaz lazım, mümkün olduğunca cildimizin hava almasını sağlamıyız. Yatmadan önce acı badem sütü sürüp yatarsak cilde hem canlılık nem ve aydınlık verir. Elbette bu devamlı bir bakım değil, darda kalındığında yapılabilinir.”

 

“Rimel göz makyajında en önemli malzemelerden biri, rimeli alırken ve kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor?”

 

“Rimel seçiminin doğru olması gerekiyor. Ben kirpiklere beyaz astar arkasından doğru bir rimel uygulanmasından yanayım. Önce dış sonrada içten sürülmeli…”

 

“Yüzümüzü daha oval göstermek için ne yapabiliriz?”

 

“Yüzü oval göstermek için allıkla şakak kemiklerinden başlanıp, elmacık kemiklerine doğru allık yayılırsa istenilen sonuç elde edilir.”

 

“Dudakları nasıl daha dolgun gösterebiliriz?”

 

“Dudakları dolgun göstermek için dudak kalemiyle dudak çizgilerinin kapanması gerekiyor. Ardından; föndotenle dudakların kapanması ve üzerine seçtiğiniz rujun sürülmesinden sonra daha dolgun dudaklara sahip olunur. Parlatıcıyı da dudakların tam ortasına sürmek gerekiyor.”

 

“Hani gözler için ille de göz denilir ya! Sıra gözlerde, daha büyük gözlere sahip olmak için ne yapmalı?”

 

“İlk başta göz altı morluklarını kapatmalıyız. Kaş altına beyaz farla ışıltı verilmeli, kirpiklerin üzerinde biraz aynı fardan sürülmesi gerekir ve göz çukuruna koyu renklerde gölgeler yapılmalı… Eyelineri kirpiklerimizin yukarısından başlayarak sürmeliyiz. Göz altına hafif gölgelendirme yapılmalı, göz içine kullandığınız gölgeden sürülürse güzel olur.”

 

“Çok güzel bilgiler, teşekkürler ederim.”

 

“Son bir tavsiyem saçlarınızı yıkamaya zaman bulamadığınızda pudrayla temizleyebilirsiniz.”

 

“Harikasın. Teşekkürler ederim bu güzel bilgiler için…”

 

Ne dersiniz hanımlar, bayağı bir şeyler öğrendik değil mi?

 

 

Nazan Şara Şatana

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....