Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '13

 
Kategori
Dünya
 

Mali'ye 'Fransız' kaldık !

Mali'ye 'Fransız' kaldık !
 

Ortadoğu ülkelerinde gerçekleşen 'Arap Baharı' isimli akım ortaya çıktığından beri Avrupa ülkeleri kendi adlarına çıkar olan tüm ilişkilere destek vermiştir. Ne kadar insan öldüğü, ne kadar yara alındığ,ı ne kadar katliam yapıldığı hiç bir devletin umrunda olmamıştır. Bütün bu yaşananların yeni adresi ise MALİ.

 Mali daha önce Fransa sömürgesi bir ülke olarak, genelde tarımla geçinen bir halka sahiptir. Doğal kaynak olarak zengin altın ve uranyum yataklarına sahip olan Mali'de tam bir 'Müslüman Katliamı' yaşanmaktadır. Zaten Dünya üzerinde akan kana baktığnızda geneli Müslüman kanıdır. Doğu Türkistan, Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Tunus, Yemen ve şimdi de Mali. Diğer ülkelerde gerçekleşen yönetim değişikliklerine destek veren ülkelere baktığımızda Mali'ye karşı adeta bir diktatörlük dayatması yapıyorlar. Mali Hükümeti kendi halkını katletmek adına başarılı olamayınca adeta yardım çığlıkları yükseldi ve yardım (sömürge) adına bölgeye ilk koşan isim Fransa oldu. Zamanında Libya üzerindeki değişimi destekleyerek orada yeni bir güç olmaya çalışan fakat bunu başaramayan Fransa, Mali üzerinden Afrika topraklarına açılmayı planlıyor.Mali’deki İslamcıları etkisizleştirmek amacıyla mücahidlere karşı hava bombardımanlarını sürdüren Fransa şimdi de kara saldırılarına başladı.Fransız yetkililerinin açıklamasına göre, Fransız ordusundan elit bir birliğin mücahidlere karşı savaşmak üzere Mali ordusuna katıldığı ve çatışmalara girdiği belirtildi.Fransız yetkililer, Fransa’nın şimdiye kadar İslamcılara karşı kara saldırısından uzak durduğunu belirtirken BM Güvenlik Konseyi’ndeki batılı diplomatlar Fransız özel birliklerinin Mali’nin merkezinde mücahidlere karşı savaşa katıldığını belirtti.Fransa’nın kara saldırısına başlamasının nedeninin ardında Mali rejim güçlerinin mücahidlerin ilerleyişini durduramamasının yattığı belirtiliyor.


Amerikan New York Times gazetesine açıklamada bulunan Fransız bir diplomat ise, Mali’deki mücahidler karşısında zorlandıklarını şu şekilde dile getirdi:

“Düşmanlarımız iyi silahlanmış durumda. İyi eğitimliler ve ekipmanları da iyi ve kararlılar.”

Mali’deki İslamcılara karşı topyekün bir savaş başlatan Fransa cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız askerlerin Mali’deki İslamcılara karşı savaşın hedefini şöyle dile getirdi:


“Bizim teröristlere karşı planımız şu: Onları yok etmek,ele geçirmek. Gelecekte bir daha zarar veremeyecek hale getirmek.”

Peki biz ne yapıyoruz ?

Suriye ile ilgili hükümetin yaptığı açıklamalarla gündemimizi işgal eden medya olsun, devlet büyükleri olsun Mali'ye 'Fransız' kaldılar. Suriye üzerindeki katliamlara karşı ancak laf yetiştirmekle ortalığı karıştırmakla uğraşan Türkiye, Avrupa Birliği sevdası sebebiyle bir Avrupa ülkesi olan Fransa'ya karşı sessiz durumda kalmıştır. Medyanın yer vermediği eylemler gerçekleştiren Saadet Partisi ise Taksim'de Fransız Konsolosluğu'na bir yürüyüş gerçekleştirip, siyah çelenk bırakarak eylemini gerçekleştirmiştir.
 

 
Toplam blog
: 2
: 225
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

Tarihin 27 Ekim 1992 isimli gününde İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğretim ve Lise öğrenimini İsta..