Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Maliye Bakanı'ndan talihsiz açıklama!

Maliye Bakanı'ndan talihsiz açıklama!
 

Tipik bir  bürokrat, tam bir görev adamı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, talihsiz bir beyanda bulundu. Bakan, Türkiye, çalıştığı dönemde aldığı maaşa göre, emeklilik aylığı en yüksek ülkedir, dedi.

Aslında, Bakan Şimşek, Türkiye, diğer ülkelere göre emeklilikte daha az kesinti yapıyor, demek istiyordu. Ama lafı öyle bir söyledi ki, bizim emekli aylıkları sanki Avrupa dan fazlaymış gibi anlaşıldı.

Bakanın söylediği doğru olabilir. Yani, Türkiye, maaşlarda emeklilikte en az kesinti yapan ülke olabilir... Ancak, bu söz yanıltıcıdır. Kesintiyi az yapmanız, çok maaş verdiğiniz anlamına gelmez. Zira, sizin çalışırken verdiğiniz de çok birşey değildi zaten.

Son yıllarda Türk parasının değer kazanmasına bağlı olarak göreceli anlamda iyileşmiş gibi görünse de Türkiye de emekli maaşları hala onurlu bir hayatı idame ettirecek düzeyde değildir.

Sayan Bakan da, öteki yetkililer de, emekliye "ununu elemiş eleğini asmış" gözüyle bakıyor ve şu kadarcık maaş bile yeter, diye düşünüyorlar. Oysa, günümüzde öyle değildir. Emekli, ununu elemiş, eliğini asmış biri değildir artık.

Hala, okuyan çocuklar, hala evlenmemiş kızlar, işsiz oğullar emeklilin başındadır bugün. Ne oğullar ne kızlar eskisi gibi evlenip gidiyor; ya da iş bulup yük olmaktan çıkıyor günümüzde.

Öyleyse, "biz emekli maaşından daha az kesiyoruz" gibi bir gerekçeye dayanarak, zaten canını burnunda olan emeklileri kızdırmayın. Çünkü, AK Parti hükumeti olarak siz, eskilere göre emekli ile çalışan arasındaki farkı daha fazla açtınız.

Bugün, yaşını başına almış, performansından epeyce kaybetmiş nice tanıdıklarım hala çalışıyorlar... Neden? Nedeni, emeklilekte maaşların çok kesiliyor olması! Onların da bakmak zorunda oldukları çocukları oluşu...

AK Parti, iktidar olduğu gün, o zamanın şartlarında perişan durumda olan emeklilere, yekten yüz lira maaş artışı vererek hayır dualarını almıştı. Evet, emekliler o günkü kadar perişan değiller bugün ama yine de himmetinize muhtaç durumdalar.

Onlar sizin himmetinize muhtaçsa, sizler de onların dualarına muhtaçsınız... Bahane aramak yerine bir şeyler yapsanız da herkes istediğini alsa daha iyi olmaz mı Sayın Bakan!

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..