Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '17

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Malta Eriği'nin Faydaları

Malta Eriği'nin Faydaları
 

Malta Eriği


Geçenlerde oturduğumuz bir dost ortamında malta eriğinin konusu açılmıştı. Doktor bir abimiz vardı ve bu malta eriği hakkında olumlu sözleri sonrasında bende araştırdım. Sizinle bu bilgilerimi özet olarak paylaşayım.

Halk arasında Yeni Dünya ismi ile tanınan Malta Eriği özellikle Çin ve Japonya’da kurulmuş olan geniş yetiştirme alanlarında meyve vermesi dışında ülkemiz de ise daha çok sahile yakın olan kesimlerde büyüyor.  Güneşin olduğu alanları seven meyve hafif ekşi bir tada sahip. 

Faydaları açısından da oldukça büyük bir öneme sahip olan meyve kan şekerinin düzenlenmesi konusunda oldukça yararlıdır. İçeriğinde bulunan yoğun lif oranından dolayı bağırsak hareketlerini düzenler.  Tok tutma özelliği dışında aynı zamanda oldukça düşük bir kalori oranına sahip olan Malta Eriği diyet yapan kişiler için oldukça gerekli besinler arasında yer alıyor. C vitamini, A vitamini, Folik asit, B6 vitamini ve Niastin vitaminine sahip olan eşsiz besin aynı zamanda magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum, fosfor, selenyum ve demir minarellerine sahip. Pektin konusunda da oldukça zengin olan meyve mide çeperinizi korumaya ve sindirim sisteminizi düzene sokmaktadır.

Zengin minarelleri sayesinde başta cilt hastalıkları olmak üzere vücudunuz içerisinde yer alan birçok zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olan Malta Eriğinin günlük ve düzenli tüketimi ile sağlanabilir. Vücudumuzun en çok ihtiyaç duymuş olduğu suyu büyük oranda almamızı sağlayarak vücudumuzu nemli tutmamıza yardımcı oluyor.  Bitki çayı olarak dilerseniz hazır satılan paketlerden temin edebilir veya evinizde meyvenin ham halini yaklaşık 15 dakika temiz içme suyunun içerisinde bekleterek tüketebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 4
: 304
Kayıt tarihi
: 07.11.17
 
 

26 Yaşında, yazmayı seven, Tesla hayranı bir Elektrik - Elektronik Mühendisi. ..