Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Mamma Mia Müzikal'i

Mamma Mia Müzikal'i
 

Mama Mia


İstanbul'a gelen dünyaca ünlü müzikal Mama Mia'yı duymayan yoktur herhalde. Duymamışsanız bile billboard reklamlarına muhakkak denk gelmişsinizdir. Gösteri 'İstanbul Gösteri Merkezinde' yada eski adıyla Mydonose Showland olarak da bilinen yerde gerçekleşti. Bu mekan İstanbul Atatürk havalimanının hemen yanında yer alıyor. Gösterileri hafta içi 21:00'de olan bu şov, gösteri merkezine ulaşmaya çalışan seyirciye İstanbul trafiğini takrardan hatırlattı. Zaten kitli olan İstanbul trafiğinde Yeşilköy'e gitmeye çalışan seyirciler uzun trafik kuyrukları sonunda varılan İstanbul Gösteri Merkezinde bir başka süprizile karşılaştılar. 1.5 saatlik gösteri için alınan 15 ytl otopark ücreti gerçekten sinir bozucuydu.

Gösteri Merkezi'nin girişi "Hollywood" galalarını aratmayacak şıklıktaydı. Gösterinin başlamasına 30 dakika kaldığından birşeyler yemek için kafeteryaya yönelip birşeyler yedikten sonra gösterini yapılacağı salona giriş yaptık. Özel davetiyemiz olduğu için ön sıralardan izleme fırsatı bulmuştuk. Saatler 21:00 olduğunda salon hınca hınç dolmuştu. Fakat gösteri bir türlü başlamak bilmiyordu 20 dakikalık bir gecikmeden sonra oyuncular sahneye çıkmaya karar verdiler! Abba grubunun eşsiz şarkıları eşliğinde sergilenen bu harika müzikal unutulmaz bir gece yaşattı oradaki herkese. Müzikal ingilizce olduğundan dolayı organizatörler altyazıyı da iki dev ekrandan oyuna vermeyi akıl etmişler. Bütün seyircilerin ingilizce bilmemesinin çok normal olduğu ülkemizde böyle düşünen organizatör arkadaşlarımızı tebrik etmek isterdim, ama ekranı koydukları yerden dolayı maalesef bunu yapamayacağım. Ekranlar sahne'nin sağ ve solunda olduğundan dolayı ekranı okuyan sahneyi, sahneyi izleyen ise ekranı takip edemez durumdaydı. Birçok izleyicinin şikayet ettiği bu olaydan başka gözüme çarpan herhangi başka aksiilikyoktu.

Müzikal'i kısaca özetlemek gerekirse. Evlenmek üzereolan bir genç kızın babasını bulmaya çalışmasını anlatan bu hikaye müzikal ilerledikçe dahada ilginç bir hal alıyor. Birden fazla baba adayı olduğunu öğrenen kız, ve eski erkek arkadaşlarını bir anda karlısında gören anne bu olaylar karşısında ne yapacağını şasırıyor. Komedi türü olan bu oyun sonunda duygusal bir final ile seyirciye veda ediyor. İçinde birçok toplumsal mesaj vermeye çalışan bu topluluk sahneye koydukları muhteşem performans ile herkesi büyülemeyi başardı.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..