Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Merhaba, on dört yıldır çocukların ve gençlerin sosyal gelişimleri için çalışmalar yapıyorum. Ayrıca bilişim uzmanı olarak güvenlik alanında özel kuruluşlara danışmanlık hizmeti veriyorum. Fakülte'de Elektronik ve Bilgisayar eğitimi aldım. Kitap okumayı çok seviyorum. Boş zamanlarım da fotoğraf çekerim. Amatör fotoğrafçıyı..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Alevilik nedir?

Korkut bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Aleviliğin tanımını bugünlerde ne yazık ki Aleviler dışında başka inançtan insanlar yapıyor. Bu işte çok tehlikeli. Bir Şii'nin veya bir Sünni'nin Aleviğin tanımını yapması doğru değildir.Şii canımız kendi yolunu,Sünni can da kendi yolunun tanımını yapacak daha doğrusu yapmalı.Diğer bir konu bildiğimiz şeyler diyorsunuz evet bilinen şeyler ama bilmek ayrı uygulamak veya yaşamak ayrı.Aleviliğin tanımına göre Aleviler hak hukuk rızalık gibi konularda çok hassastır. Ama bir takım Aleviler çıkmışlar diyanetin peşinde,Cem vakfının projelerinde sırf ücretsiz olduğu için içinde yetim hakkı olduğu halde devletin ödenekleriyle Kerbela'ya, Umre'ye gidiyorlar.Diğer tarafta Türkiye'de Ocakzade görünüp İran'a,Irak'a gidip Molla olan, kafasına sarığı takan bir çok insan var.Bize yolunu satan değil yoluna layık dedeler,canlar lazım. Ömerin peşine takılıp asimilasyona ortak olanların Yezit'ten bir farkı yoktur.

06 Nisan 2014 12:17
Alevilik nedir?

Değerli canlar,her zaman Alevilik nedir diye sordum soruşturdum, dergahlara, tekkelerde araştırmalar yaptım ve en sonunda Yaşayan Tek Ehlibeyt Evliyasında cevaplarımı en doğru şekilde aldım şimdi de diyorum ki bence Alevi nedir veya Alevilik nedir demekten öte günümüzde asimilasyona kurban edilen Alevilik ne değildir? Aleviliğin ne olmadığını ortaya koyduğumuz zaman ne olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor... Alevilik, Şiilik değildir, Alevilik, ayrı bir din değildir, Alevilik, salt mezhep değildir, Alevilik, salt kültür değildir, Alevilik, salt felsefe değildir, Alevilik, salt tarikat değildir, Alevilik, salt bir yaşam biçimi değildir, Alevilik, Zerdüştlük,Şama nizm değildir, Alevilik, Muhammed'siz Ali'siz bir yol değildir... salt: yalnızca Aşk ile.

05 Kasım 2013 02:29
 
Toplam blog
: 12
: 39237
Kayıt tarihi
: 24.07.10