Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '13

 
Kategori
Sinema
 

Man of Tai Chi ”Orantısız Güç Yıkımı Getirir ”

Man of Tai Chi ”Orantısız Güç Yıkımı Getirir ”
 

Man of Tai Chi, Keanu Reeves


1964 doğumlu Keanu Charles Reeves  ” Spedd filmi ile kendini dünyaya tanıtmış, Matrix serileri ile kalıcı ve yükselen bir star olduğunu kanıtlamıştır. Bundan yıllar sonra bile izlenip anılacak olan Keanu Reeves’in özel yaşamı  ne yazık ki şöhreti gibi hızlı ve güzel olmadı. Kız arkadaşı Jennifer Syme ile yaptıkları çocuk ölü doğunca ,iki yıl sonrada sevdiği kadını kaybetmesi sonucu hayatı inişe geçmişti.

Şimdilerde yönetmenlik koltuğunda hemde oyuncu olarak izlediğimiz yeni filmi Man of Tai Chi filmi için Matrix filminde beraber çalıştıkları dövüş ustasından dersler alarak, kendi istediği gibi bir film çekmek hayaliydi, bunu bu filmde gerçekleştirmiş gibi gözüküyor.

Artık hollywood oyuncuları yavaş yavaş  kendileri filmlerini çekmek istiyorlar. Sebebi ise artık istedikleri gibi rol teklifleri gelmemesi ve hep saçma senorya ile filmlerde oynatılmak istenmesi, bu olaylardan sıkıldıkları için neredeyse sektördeki oyuncuların yüzde yirmisi yönetmenlik denemeleri yapıyor. Kendi istediklerini izleyicisye anlatmak istiyorlar.

Keanu Reeves burada dövüş sanatlarında Usta, ahlaklı bir kişinin bile hırs sonucu  kontrolsüz güç ile yoldan sapabileceğini göstermek istemiş. Filminde bence dövüş filmi olarak gayet başarılı olmuş. Reeves’in bu konuyu seçmesindeki bir etkende dublör arkadaşı Tiger Chen’in hayatından kesitler koyarak bize farklı bir açı ile sunmasıdır. Film, hocasından ders alıp halka bu dövüş sanatını göstermekken, kapalı bir odada kameralar ve zengin insanlara vahşi dövüş gösterip, insan eylendirme sanatını geçişini anlatıyor.

Dövüş Filmi sevmeyenler şimdiden söyliyelim, filmi izleyip zamanınızı harcamayın. Film çoğunlukla dövüşler ve teknikler ile ilgili sahnelerle geçiyor. Aşk çok az desek yeridir. Tiger Hu Chen adlı oyuncunun başta hocasının  izinden gitmesi, Tai Chi sanatını insanlara kıran bir yapıda değil ders veren bir yapıda sunması, sonrada bu rutinden sıkılıp daha sert, daha acımasız olmasını anlatan bir film ile karşı karşıyayız.

Bu arada yakında yeni filmi vizyona girecek olan Keanu Reeves, yine memleketi kurtarıcak tek kişi, kendisinin kaldığı 47 Ronin filmi ile  izleyici yeterince tatmin edecek gibi duruyor. Her ikisininde fragmanını aşağıda gösterdim. Hangisini izlemek isterseniz. İyi seyirler.

Murat sarı

https://twitter.com/muratsari8084

(28.08.2013 )

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..