Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Manavgat Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti.

Manavgat Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti.
 

29 Mart yerel seçimlerine CHP bayrağı altında seçime giren ve oyların % 42, 6 sını alarak ipi göğüsleyen Şükrü Sözen 01.04.2009 tarihinde Yüksek Seçim Kurulundan mazbatasını alarak halkın kendine yüklediği görevi resmileştirmişti.

CHP ilçe Başkanlığı tarafından 03.04.2009 Cuma günü yapılacağı duyurulan devir teslim töreni ise ilan edildiği üzere bugün gerçekleşti. Saat 13’ ten itibaren CHP ilçe binasının önünde toplanmaya başlayan halk Şükrü Sözen’ in aşağı inmesiyle beraber davul zurna eşliğinde törenin yapılacağı alan olan Manavgat Belediyesine doğru yürüyüşe geçti. Belediyenin girişinde bir partilinin zafer için kestiği boğadan sonra tören alanına geçen Sözen ve CHP’ li kurmaylar burada yaptıkları kısa konuşmalardan sonra devir teslim törenini gerçekleştirmek üzere kendilerini yukarıda bekleyen Belediye Başkanı Zeynel Şenol’ dan görevi teslim almak üzere, kalabalıktan on dakika izin isteyerek yukarı çıktılar.

İki dönemdir MHP den aday olarak seçilen ve Belediye Başkanlığı hizmetini yürüten Zeynel Şenol ise, basın mensuplarına ve halka hitaben yaptığı kısa konuşmada, demokrasi gereği halk tarafından görev verilir, alınır, zamanı geldiğinde devredilir. Bunun adı demokrasidir diyerek, bu işler dışardan göründüğü kadar kolay değil arkadaşlar. İnanın ki insan buraya, bu koltuğa oturunca anlıyor ne denli zor bir işe soyunduğunu asıl. Yaşadığı şehrin sorunları çizelgeleri ile önüne konunca. Garibanlar gelip kapıyı çalınca. Bu konuda hepinizin üstüne düşen görevi yapacağına, başkanımıza yardımcı olacağınıza inanıyor, eğer ihtiyaç duyulursa, her ne zaman isterlerse, bundan böyle Zeynel Şenol olarak yanlarında olacağımı belirtmek istiyorum, dedi. Ayrıca son günlerde Manavgat Belediyesinin yüksek rakamlı borçla devredildiği biçiminde dedikodular çıkartıldığını ancak bunların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Manavgat Belediyesinin, 40 trilyon, 100 trilyon borçla devredildiği gibi dedikodulara hiçbir Manavgatlının, hiçbir basın mensubunun itibar etmeyeceğine inandığını söyleyen Zeynel Şenol; tabiî ki buna inananlar da olacaktır ama en azından bunun dedikodusunu yapmamalarını diliyorum ve sayın başkanıma göreve geldiğimiz günden bu güne, “Manavgat Belediyesinin resmi evraklarıdır elimdekiler” teslim ediyorum. Kaç araçla, göreve geldik, kaç araçla teslim ediyoruz, vs.

Resmi olarak Manavgat belediyesinin 13 trilyon lira alacağı var şu an. Bu resmi evraktır, resmi bilgidir. Borç olarak da "o dedikoduculara göre 11 trilyon küsur" ama ben 12 trilyon olarak ifade ediyorum, bu borcun 5 trilyona yakını başlattığımız ve karkası bitmek üzere olan Manavgat Belediye Hastanesinin borcudur. Onu da özellikle ifade etmek istiyorum. Diğerleri yaptığımız hizmetlerle ilgili borçtur. Belediyeye 50 milyon, 100 milyon su borcu olan insan var Manavgat’ta. Bunu da ülkenin durumunu anlatmak babında söylüyorum. Şu anda da nakit olarak kasamızda 300 milyar lira para var. Bu da resmi evraktır. Ayrıca kim ne derse desin Manavgatlı bunu bir şekilde anlayacaktır ileride. Toplu konutu Akdeniz bölgesinde başlatan ilk belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum ancak şunu da açık yüreklilikle söylemek istiyorum Zeynel Şenol’u herkes tanır. Büyük sıkıntılar çekiyor oradaki üyelerimiz bununda bilincindeyim. Manavgat belediyesinde şu an da bütçesinden harcanarak yapılan 120 tane dairesini sayın başkanıma teslim ediyorum. Diğer arazilerle ilgili söyleyeceğim çok şey yok. Yalnız sayın başkanımın, vekilimin, basın mensuplarının önünde söylüyorum. Ben Manavgat’ta yaşayacağım, Zeynel Şenol olarak Manavgat’a, Manavgatlıya hizmet etmeye devam edeceğim. Bilgi eksikliği veya ihtiyaç duydukları herhangi bir konu olduğunda her zaman yardıma hazırım. Açığım. Sözün kısası sizleri fazla bekletmeden Allah utandırmasın diyorum. Allah Manavgat’a en güzel hizmetleri yapmayı nasip etsin. Ailesi, camiası ile beraber. Başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca partililerine sesleniyorum. Lütfen Başkanınıza sahip çıkın. Bu da belediyemizin mührüdür. Bunu da size veriyor ve hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Şükrü Sözen ise; bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Zeynel Şenol’ a teşekkür ederek, bıraktığınız yerden hizmetler aynen devam edecektir diyerek, bu güne kadar yaptığı hizmetler için Zeynel Şenol’ a teşekkür etti. Ardından Zeynel Şenol' u aracına kadar eşlik ederek uğurlayan Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve parti yöneticileri, kendilerini bekleyen halka hitap etmek üzere belediye bahçesindeki tören alanına geçtiler.

Törende CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek, ilçe başkanı Abbas Tarakçı vatandaşlara hitaben kısa birer konuşma yaptı. Tüm Manavgat halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden konuşmacılardan sonra söz alan Sözen; bana oy veren vermeyen herkesi kucaklayan bir Belediye Başkanı olacağım, hatta bana oy vermeyenlere kendimi sevdirmek, kabul ettirmek için var gücümle çalışacağım. El birliği ile başaracağız, dedi.

Törenin ardından makamına çıkan Şükrü Sözen; ilk iş olarak, 1979 ile 1989 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapmış olan babası İbrahim Sözen’ in resmini öperek duvara astı. Bu sırada oldukça duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarına engel olamadığı gözlenen Sözen, partililerin araya girmesi ile gözyaşlarını silerek tebrikleri kabul etti.

Burada parti rozetini çıkararak partili partisiz herkesin hizmetinde olduğunu yineleyen Sözen, ardı arkası kesilmeyen tebrikleri kabul etti. Daha sonra basın mensupları aracılığı Manavgat halkına seslenen Sözen, kutlama için geleceklerin kesinlikle çiçek getirmemelerini isteyerek, çiçeklere verilecek olan paraları özürlüler okuluna ve eğitim kurumlarına bağışlanmasını rica etti.

Ardından, sabahtan beri yemek yemediğini hatırlayan Sözen, bana bir tavuk dürüm ısmarlayacak yok mu diyerek, dürümün gelmesinden sonra beş dakikalığına müsaade isteyerek arka odaya geçti ve küçük bir aperatif de olsa yemeğini yedi.

Yemeğini yedikten sonra yüzüne renk geldiği gözlenen Sözen, koltuğuna geçerek, kaldığı yerden tebrikleri kabul etmeye, bir yandan da meclis üyelerini yanına çağırarak ilk olarak ne yapacakları konusunda görüşmeye çalıştı.

Saat 17:30 sıralarında biz belediyeden ayrılırken Sözen hala tebrik için gelenleri kabul etmeye devam ediyordu. Kendisine kolaylıklar diliyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.

Devir teslim törenine katılan diğer isimler: CHP İl Başkanı Ömer Melli, Tayfur Süner, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Sarılar Belediye Başkanı M. Erkan Ersoy, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, CHP İlçe yönetimi, Kadın ve gençlik kolları, Belediye ve İl genel meclisi üyeleri.

İşte bu günden ve devir teslim töreninden kareler.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..