Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Manavgat geleceğin projeleri ile tanıştı

Manavgat geleceğin projeleri ile tanıştı
 

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Adayı Şükrü Sözen, “Değişime Devam” sloganıyla yeni dönemde Manavgat’ta hayata geçireceği projelerini muhteşem bir sunumla Manavgat halkıyla paylaştı. İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen proje sunumu, amfitiyatroda düzenlenen kokteyl ile başladı. Belediye başkanları, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve binlerce Manavgatlının katıldığı büyük buluşmada kokteylin ardından Gençlik Merkezi Konferans Salonu’na geçildi. Konferans Salonu’na sığmayan vatandaşlar projeleri amfitiyatro ve Gençlik Merkezi karşısında hazırlanan led ekranlardan 3 ayrı noktadan izleme imkanı buldu. 
 
GEÇMİŞİ DEĞİL GELECEĞİ KONUŞMANIN ZAMANI
Artık Geçmişi Değil, Geleceği Konuşmanın Zamanı” sözleriyle başlatılan programda, “Sizlerle Birlikte Kaldığımız Yerden Değişime Devam” sloganıyla projelerin tanıtım filmi izleyicilere sunuldu. Ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yoğun alkış ve tezahüratlar eşliğinde sunumuna başladı.  Başkan Sözen “Özlenen Manavgat için Değişim” sloganıyla 2009’da başladığı Belediye Başkanlığı görevinde değişimi gerçekleştirebilmek amacıyla büyük bir heyecan ve inançla çalıştıklarını ve 5 yılı gururla tamamladıklarını söyledi. 
 
TEMEL İLKEMİZ, CUMHURİYET DEĞERLERİ ve ATATÜRK
Süreç içinde insana değer veren bir anlayışla Manavgat’ta büyük projeler hayata geçirdiklerini belirten Başkan Sözen’in, “Çalışmalarımızın temel ilkesi Cumhuriyet değerlerinden asla ödün vermemek, Atatürk İlkelerine ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkmak oldu” sözleri yoğun alkış aldı. 
Manavgat Belediye başkanı ve başkan adayı Şükrü Sözen, Manavgat’ın günden güne büyüdüğünü dile getirerek, kentte yapılanların yanı sıra dünya markası Manavgat’ı yaratabilmek adına yapılması gereken daha çok işlerin bulunması nedeniyle yeniden göreve talip olduklarını vurguladı. 
 
BÜYÜYEN MANAVGAT’IN PROJELERİ
Başkan Sözen, “2009’da başladığımız görev sürecimizde 5 yılı tamamladık. Bu süre içinde büyük projeler hayata geçirdik. Ancak yaptıklarımızın yanı sıra Büyüyen Manavgat’ın daha ileriye taşınması için daha çok yapılması gereken iş var. Görevlere talip olan insanlar, hedeflerini neticeye götürebilmek için gayret içinde olmalı. Biz de bu nedenle içerdeki ve dışarıdaki teknik ekibimizden aldığımız destekle daha Çağdaş Manavgat’ı daha üst seviyelere taşıyabilmek için projelerimizi ürettik. Eğer Manavgat halkı teveccüh gösterip sizlere hizmet etmek fırsatı yakalarsak, hepsini hayata geçirmek için göreve başlayacağız. Canla başla çalışarak Manavgat’ı daha üst noktalara taşıyacağız” dedi. 
 
BÜYÜKŞEHİR YASASINI DOĞRU KULLANACAĞIZ
Manavgat’ın 1.5 yıl önce gündeme oturan Büyükşehir Yasası ile birlikte 9 belde, 19 mahalle ve 78 köyün Manavgat Belediyesi çatısı atında toplanacağını belirten Başkan Şükrü Sözen, 226 bin hektarlık yüzölçümüne sahip olacak kentin büyük bir yapılanma süreci ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Bu sürecin ortak planlar yapılarak ve doğru kullanılarak kenti ileriye taşınması noktasında etkili olacağını belirten Başkan Sözen, bu konuda hazırlıklar yaptıklarını söyledi. 
 
MANAVGAT ADINI ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ
Tüm dünyada kentlerin ülkelerin önüne çıkmak için çaba sarf ettiklerini anlatan Başkan Sözen, Manavgat’ın adının tüm dünyada konuşulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sözen, “Koca koca kentler yapılanmaları, çağdaşlaşma boyutlarıyla ülkelerin önüne geçiyor artık. Paris Fransa’nın önünde anılıyor. Londra İngiltere’nin çok önüne geçmiş durumda. Bu anlayışımızla biz de Manavgat’ımızın adını dünya genelinde konuşulur hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
 
BELDE VE KÖYLERLE İLGİLİ PROJELER AÇIKLANACAK
Çalışmalarımızı belde ve köylerimizle birlikte sürdürüyoruz. Bir dönemdir gezerek eksikleri tespit ediyoruz. Ekiplerimiz yerinde ve sağlıklı analizler yapıyor. Bu tespitleri hayata geçirdikten sonra belde ve köylerin yapılanmasını olgunlaştıracağız. Bu süreç sonunda belde ve köylerimizle ilgili projelerimizi de açıklayacağız. Her projemizin uygulanacağı yöntemler belirlenmiş olup paylaşımlar kamuoyu önünde yapılacaktır. Ancak mutlaka unutmamız gereken şey beraber hizmet etmektir. Sivil örgütlerle istişare içinde projelerimizi neticeye götürmeyi düşünüyoruz” dedi.  
 
MANAVGAT YENİDEN PLANLANACAK
Başkan Sözen daha sonra, Manavgat Bütüncül Planı, Ulaşım Master Planı, Manavgat Denizle Buluşuyor, Sorgun Doğa Parkı, Manavgat Eğlence Merkezi, Manavgat Yat Limanı, Manavgat Spor Kompleksleri, Kıyı Bandı Turizm Entegrasyonu, Kum Yolu Batısı Gelişme Alanı, Manavgat Tekne İmal ve Çekek Yeri, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi, Manavgat Üniversitesi, Beldelerimiz ve Köylerimiz, Oymapınar Turizm Bölgesi Çalışması, Manavgat Şelalesi Kentsel Tasarım Projesi, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Boğaz Bölgesi Rekreasyon Alanı, Manavgat Kıyı Bandı Rekreasyon Düzenlemesi, Titreyengöl Ekolojik Parkı, Sorgun Botanik Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Manavgat Kent Müzesi, Türkiye’nin 7 Harikası, Şehitler Anıtı, Manavgat Belediyesi Halk Pazarı, Türkbeleni Kent Ormanı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri başlıkları altında birleştirdiği projelerini tek tek halka açıkladı. 
 
AYAĞI YERE BASAN PROJELER
Yaklaşık 3 saat süren proje toplantısında Başkan Sözen’in öncelikli olarak insana, turizme, doğaya ve çevreye önem veren ve her şeyden önemlisi ayağı yere basan projeleri büyük ilgi gördü. Kenti 9 beldesi, 19 mahallesi 78 köyüyle birlikte planlayarak ve Büyükşehir Yasası düşünülerek hazırlanan proje çalışmalarında, Titreyengöl, Oymapınar, Manavgat Şelalesi gibi önemli turizm merkezlerine önem verilmesi, halkı memnun etti. Projeler kapsamında kent trafiğinin yaya ve araç köprüleri ile rahatlatılacağı, Manavgat’ın denizle buluşturulacağı planlama çalışmaları ise tam not aldı. Proje sunumu sonunda Başkan Sözen, yeni dönemde birlikte çalışacağı meclis kadrosunu sahneye çağırarak halkla tanıştırdı. Ardından Başkan Sözen’in 5 yıl süresince yaptığı hizmetleri anlatan “Birlikte Başardık” kitabı ve “Sizlerle Birlikte Kaldığımız Yerden Değişime Devam”  başlıklı projeler kitabı konuklara dağıtıldı. 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..