Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Manavgat iktidara ihtiyacımız yok dedi.

Manavgat iktidara ihtiyacımız yok dedi.
 

CHP Manavgat seçim zaferi.


Daha ilk günden itibaren seçim propagandasını iktidar yanlısı bir Belediye Başkanı seçmemiz gerektiği yönünde baskı kurmaya çalışarak yürüten iktidara, Manavgatlı geçit vermedi ve CHP dedi. Sizden gelecek olan yardım Allah’tan gelsin dercesine adeta… Böylelikle iktidarı hiç beklemedikleri bir biçimde yenilgiye uğratarak geldikleri gibi, geldikleri yere, Ankara’ya geri gönderdiler.

En son ilçe seçim binasından ayrıldığımda CHP 14 bin küsurlarda, diğer iki partinin toplam oyu 16 binlerdeydi. Bu demekti ki, biz bize yeteriz, size olsanız da olmasanız da biz varız! Buradayız! … demişti Manavgat.

Ak parti Manavgat’ ta kazanamayacağını zaten biliyordu da, en büyük hayal kırıklığını Antalya merkezde yaşadı sanırım. Çok zekice olduğunu düşündüğüm bir sloganla, “Yaparsa hoca yapar” diyerek yola çıkan Mustafa Akaydın’ dan sağlam bir şamar yiyerek. Hoca Şamarı.:)) Tebrikler hocam. Ne yaparsanız siz yapardınız zaten. Tebrikler Hocam. Tebrikler Antalya.

Antalya’yı Antalyalı gazeteci arkadaşlarımıza bırakıp, biz tekrar Manavgat’a dönelim Bu akşam Sayın Sözen’ e bir kez daha hayran oldum açıkçası. O denli mütevazi, o denli temkinliydi ki; son ana kadar seçimi kazandım havasına ve şımarıklığına girmedi asla. İlçe seçim binasının önüne toplanan halktan ricada bulunarak, taşkınlığa sebebiyet vermemelerini, Manavgatlıya ve halk partisine yakışır bir kutlama yapmalarını istedi. Sonuçların kesinleşmesine yakın ise CHP ilçe binasının önünde toplanan ve binanın önünü bayram yerine çeviren kalabalığa seslenmek, teşekkür etmek üzere yanında, Antalya Milletvekili Atilla Emek, İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, parti yönetim kurulu üyeleri olduğu halde aşağıya inerken kendini bekleyen sürprizden habersizdi. Bu sürpriz Manavgatlının Sözen için kurban etmeye hazırlandığı bir koçtu. Sözen’ in aşağı inmesiyle beraber Manavgatlı koç’u keserek, kanını Sözen’ in ve yanındakilerin alnına sürdü. Ardından sırasıyla İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Antalya Milletvekili Atilla Emek ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen parti arabasından halka seslenerek kendilerine destek veren halkı selamladı ve teşekkür etti. Konuşmalar henüz bitmişti ki Manavgatlı; bu başarıya en çok yakışan marşı, Manavgat' a en çok yakışan marşı, Türkiye’ye en çok yakışan marşı söylemeye başladı kendiliğinden. Doğaçlama. Gökyüzüne doğru yükselen bayrak gibi… Büyük bir coşkuyla, inançla…

"Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!"

<ı>Manavgatlı kararını vermişti… Manavgat geçilmez! …

"Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!"

On yıl sonra yaşanan müthiş bir andı. Müthiş bir özlemdi insanları mutluluk gözyaşlarına boğan. Bizim iktidara değil, Ataya ihtiyacımız var diyordu adeta. İstiklale, Hürriyete, Cumhuriyete, Özgürlüğe… “İnsan güvenmez mi kendi oğluna” sloganı ile "sanki diğerleri Yunan oğluymuş gibi.." iki aydır Manavgatlının kulağını tırmalayan ve Ak Parti seçim otobüslerinden yükselen müziğe ve Kendiroğlu’na güvenmiyoruz demişti… On yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı yapıyordun, ne yaptın demişti. İstiklal Marşının ardından onuncu yıl marşını hep bir ağızdan haykırırken. Kaydedilen fark öyle büyük bir farktı ki; Ak Parti hezimete uğramıştı... Akşamüstü uğradığım parti binasında ise yas vardı adeta. Kendilerine; seçimdir bu olur. Fazla üzülmeyin diyorum.

İlçe binasının önünde konuşmalar yapılmıştı yapılmasına ama üstünden 1-5 saat geçtiği halde halk bir yere gitmiyor, başkanı en son Cumartesi mitingin yapıldığı yere, halkın, CHP' nin iktidarını ilan ettiği alana, top sahasına istiyordu. Bu başarıyı kutlamak bir kez daha kucaklaşmak için başkanları ile. Sözen baktı sabaha kadar da beklese de Manavgatlının bir yere gideceği yok, Emniyet Müdürlüğünü durumdan haberdar ederek, partililerin eşliğinde kol kola yürüyerek bir gün önce iktidarını ilan ettiği top sahasına ulaştı. Burada da CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Antalya Milletvekili Atilla Emek ve Şükrü Sözen kısa birer konuşma yaparak kendilerini destekleyen halka teşekkür etti. Bu sırada kalabalıktan bir gurup, seçim süreci boyunca Şükrü Sözen ve CHP aleyhinde taraflı yayın yapan bir televizyon kanalının spikerine sloganlarla gönderme yaparak spikeri alana davet etti. Sözen, buna gerek olmadığını, bunun kendilerine yakışmadığı söyleyerek kalabalıktan sakin olmalarını, bu kutlamaya gölge düşürmemelerini istedi. Sonunda Sözen’ in istediği şey oldu ve kutlama Manavgat’a ve Manavgatlıya yakışan bir biçimde sona erdi.

Aslında seçimin çok özel bir başka anlamı daha vardı Manavgat için. Manavgatlı bu seçimde yalnızca Şükrü Sözen’ i seçmemiş, Şükrü Sözen’ e onay vermemiş, alçak gönüllüğü, çalışkanlığı, halkçı kişiliği ile iki dönem Belediye Başkanlığı yaparak halkın gönlünde taht kurmuş Sözen’ in babası, rahmetli İbrahim Sözen’e de teşekkür etmiş, minnettarlıklarını bir kez daha onamışlardı.

Ve inanıyorum ki Sözen, birçok kez geçirmiştir bu zafer akşamında babasını kafasından. Kalbinden, yüreğinden. Baba; bu akşamı görmeni çok isterdim. Emanetine sahip çıktım baba. Doğrulukla, dürüstlükle, tıpkı senin gibi çalışacağıma, senin bıraktığın yerden bayrağı ileri, daha da ileri taşıyacağıma söz veriyorum demiştir. Ve yine inanıyorum ki babası, inançla, onurla, gururla izlemiş, ona el sallamıştır gökyüzünden.
Yine bana göre, bu iki insan dışında bir kişiyi daha onamıştır Manavgatlı bu seçimde. O da; 1989-99 yılları arasında yine CHP bayrağı altında seçime girerek yarışı kazanan ve iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan, bilgisi, görgüsü, deneyimi ile seçim sürecinin başından sonuna Sözen’in yanında yer alan ve onu destekleyen, şüphesiz ki bu seçimin kazanılmasında Sözen’ e büyük katkısı olan yakın aile dostu Akay Şenel’ dir o da..

Ailecek oldukça kültürlü, mütevazi, siyasette ciddi anlamda deneyim sahibi olan bu insanlar, inanıyorum ki Manavgatlının verdiği bu yoğun desteğin altında kalmayacaklar, Sn. Sözen’ in seçim süreci boyunca her fırsatta ifade ettiği gibi seçimden sonra da Manavgatlı ile el ele, gönül gönüle vererek Manavgat’a Manavgatlıya yaraşan en iyi hizmeti vermek için ellerinden geleni yapacaklardır. Sözen’ i ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Hayırlı olsun Manavgat!



Manavgat' ta son duruma göre partilerin oy dağılmı:

1. <ımg src="http://secim.haberler.com/yerel-siteler/images/secim_sonuclari/partiler/chp.png"> CHP - Cumhuriyet Halk Partisi % 42,6 17796
2. <ımg src="http://secim.haberler.com/yerel-siteler/images/secim_sonuclari/partiler/akp.png"> AKP - Adalet ve Kalkınma Partisi % 28,3 11812
3. <ımg src="http://secim.haberler.com/yerel-siteler/images/secim_sonuclari/partiler/mhp.png"> MHP - Milliyetçi Hakreket Partisi % 27,9 11659

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..