Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Manchester Kartalı

Manchester Kartalı
 

Fotoğraf, www.bjk.com.tr adresinden alınmıştır.


Şampiyonlar Ligindeki temilcimiz Beşiktaş, Manchester United' ı Old Trafford' da 1-0 mağlup ederek tarih yazdı. Siyah- beyazlılar böylece U.E.F.A. Avrupa Ligi şansını da son maça taşımış oldu.

Manchester United' ın genç bir kadroyla çıktığı maçta Beşiktaş, takım savunmasını iyi yaptı. Zaten artık günümüzde takım oyunu işin altın kuralı. Bunun yanında bir de bireysel anlamda yetenekli oyuncularınız varsa işi götürüyorsunuz. Beşiktaş, bu sezon bireysel anlamda yetenekli oyuncu yönünden sıkıntılı. Öyleyse siyah- beyazlıların tek ilacı takım oyunu. Onlar da bunu çok iyi başardılar.

Beşiktaş' ta her zamanki gibi Ernst, her türlü övgüyü hak ediyor. Keza Fink de Beşiktaş' a müthiş faydalar sağlıyor. Ferrari, savunmada tam bir sigorta oldu. Buna bir de Rüştü' nün harika performansı eklenince ortaya bu sonuç çıktı.

Beşiktaş, bu akşam takım olarak çok başarılıydı. Eğer, Fink müsait pozisyonda golü atabilseydi belki Beşiktaş daha rahat bile kazanabilirdi.

Mustafa Denizli, Manchester maçına doğru bir kadroyla çıktı. Camianın çok ihtiyacı olan bu galibiyetle birlikte o da Şampiyonlar Ligi adı altında oynanan bu turnuvada ilk galibiyetini almış oldu.

Rüştü' ye ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Sezon başladıktan bir kaç maç sonra taraftarın kurtarış yaptığında bile ıslıkladığı Rüştü, Manchester United karşısında galibiyetin baş mimarı oldu. O' nu ıslıklayanlar, şimdi alkışlamaya utanmayacaklar mı? Rüştü, Beşiktaş ve Türk futbolu için bir şanstır. Böyle oyuncular her zaman ayakta alkışlanmalıdır. Hata da yapabilirler. Bundan doğal ne var?

Manchester United'ın bu akşamki maça genç bir kadroyla çıkması Beşiktaş' ın başarısını gölgelememeli. Sonuçta Old Trafford' da ve Manchester United' la oynuyorsunuz. Üstelik kimse dile getirmek istemese de Liverpool maçının etkisi de hala üstünüzde. Kaldı ki, Rüştü olmasa sonuç çok farklı olabilirdi.

Şimdi siyah- beyazlıların yapması gereken ligdeki Sivasspor maçına konsantre olmak. Arka arkaya çok zor iki maç oynadılar. Önce Fenerbahçe ardından da Manchester maçları siyah- beyazlı oyuncularda belli bir fiziki düşüşe neden olabilir. Manchester maçında burnu kırılan İbrahim Toraman ile sakatlanıp çıkan Tello' nun da Sivasspor maçında oynayıp oynayamayacakları belli değil.

Sonuçta yöneticisiyle, teknik kadrosuyla, oyuncularıyla ve tüm ekibiyle Beşiktaş'ı kutluyorum. Sıkıntılı günler geçiren ülkemize güzel bir bayram hediyesi verdiler.

Bu arada bir de hatırlatma yapayım. Manchester United Şampiyonlar Liginde bir üst tura çıkmayı garantiledi. Ama kendi liginde çetin mücadele sürüyor. Kritik maçlar kendilerini bekliyor. O yüzden de Beşiktaş maçına genç bir kadroyla, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktılar. Gayet normal karşılanması gereken bir olay. Beşiktaş da çıktı, güzel bir oyunla kendilerini yendi. Belki hatırlarsınız, geçen sezon Bank Asya Birinci Liginde, Play- off' u garantileyen Altay, son maç olan Kayseri Erciyes maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığı için bir sürü eleştiri almıştı. Hatta haddini aşıp Altay' a " şikeci " diyenler bile çıkmıştı. O zaman Altay'ı eleştirenler ( Buna Erman Toroğlu dahil ) şimdi Manchester United' a ne diyecekler. Manchester United da mı " şikeci " ? Biraz insaf, değil mi?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..