Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Manchester maçının gerçek hikayesi

Manchester maçının gerçek hikayesi
 

Kaynak: milliyet.com.tr


Beşiktaş oldukça iyi götürdüğü maçı yediği tek golle kaybetti. Maç içinde fazla pozisyon bulamayan, kötü oynayan Manchester, tek ciddi pozisyonda bulduğu şanslı bir golle üç puanı aldı gitti. Beşiktaşa ve oyununa yazık oldu. Futbol yorumcularının maç yorumları ekseriyetle bu şekilde. Acaba maçın gerçek hikayesi bu mu?

Önce istatistiklere bakalım. Takım olarak Beşiktaş' ın Manchester' dan yaklaşık 4-5 km fazla koştuğunu söyleyelim. Manchester kaleye 13 şut yollamış, bunlardan 6 ' sı isabetli. Beşiktaş rakip kaleye 6 şut yollamış sadece 1 tanesi kaleyi bulmuş. Fauller eşit, kornerlerde Beşiktaş, ofsaytlarda Manchester önde. Beşiktaş' da Ekrem ve Tabata 11.000 metrenin üzerinde koşmuşlar. Hatta Ekrem 12.000 metreyi geçmiş.

Tüm bu istatistikler bize ne anlatıyor? Beşiktaş rakiple kora kor mücadele etmiş, sertliğe sertlikle karşılık vermiş. Orta sahada rakibi bozmuş, ancak kendisi de hücum yönünde etkinlik sağlayamamış. Rakibi durdurmuş, ancak gol pozisyonu üretememiş. Rakip de son derece tecrübeli ve üst düzey bir takım olunca; %50 ' lik isabet oranı çerçevesinde yakaladığı tek tük 1-2 pozisyondan birinde golü bulmuş. Beşiktaş rakip kaleye 9 korner kullanmış, bu kornerlerden yarattığı tehlike yok. Bu maç baz alınmak ve lig maçları da göz önünde bulundurulmak suretiyle çıkan sonuçlar:

1- Beşiktaş' ın adam gibi forveti yok. Nobre, Bobo lige fazlasıya yeter, Avrupa' da üst düzey platformlarda üst düzey forvetleriniz olmalı.
2- Beşiktaş' ın bekleri defansif yönde mücadele etse de hücumda hiç yok. İki İbrahim ve önlerinde Holosko ile Serdar son derece uyumsuz. Kanatları işlemeyen hiç bir takım, Manchester' ı veya diğer bir İngiliz ekibini yenemez.
3- Denizli Fink ve Tello ' yu neden kenarda tuttuğunu açıklamalı. Serdar sağa alınıp, Tello sola ve Holosko tek forvet ileri alınsa idi, kontra ataklardan önemli pozisyonlar yakalanabilirdi. Ayrıca Tabata yerine Fink' in çok daha uygun bir orta saha tercihi olacağını düşünüyorum. Ekrem, Ernst ve Fink' ten oluşan bir orta üçlü bloğun ileriye dönük oynayan üçlüyü rahatlatması mümkün olabilirdi.
4- Yusuf ve Tabata kesinlikle Beşiktaşın aradığı 10 numara değiller.

Beşiktaş İsmail ve Tabata transferlerine harcadığı parayı, üzerine Bobo' yu da satarak kazanacağı para ile birleştirip, dünya çapında bir forvet ve adam gibi bir 10 numara alsa idi, bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Böylesi iki oyuncuyu rahatlıkla toplam 20- 25 milyon Euro' ya alabilirsiniz. Size kazandıracakları da bundan misliyle fazla olur.

Maçın hikayesine gelince. Bu maçta Beşiktaş' a yazık oldu diyenler bir kez daha oturup düşünsünler. İki takım yüz kere üst üste karşılaşsa, bu kadro yapısı ile Beşiktaş ' ın 3 kere maç alacağını sanmıyorum. Belki 2-3 beraberlik alabilir. Kimse kendisini kandırmasın, futbol üst düzey oyuncularla oynanıyor. Moral, motivasyon, gaz, bunlar bir yere kadar. Rakipte Rooney çıkıyor, Berbatov, Owen giriyor. Sizde Serdar Özkan çıkıyor, Yusuf giriyor. Bilmem anlatabildim mi... İşin doğrusu Beşiktaş' ın bu gruptaki tek rakibi CSKA Moskova. Wolfsburg dahi kolay lokma değil. Beşiktaş sahasında kalan iki maçı kazanıp, deplasmanda bir galibiyet ve bir beraberlik peşinde koşmalı. Kolay değil, hatta çok zor ancak imkansız değil. Tabi ki Denizli yeni maceralar peşinde koşmaz ise!

Fenerbahçe- Twente maç yorumunda görüşmek üzere...
 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..