Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '10

 
Kategori
Müzik
 

maNga Eurovision'da İkinci oldu, Lena Meyer birinciliği haketti mi?

maNga Eurovision'da İkinci oldu, Lena Meyer birinciliği haketti mi?
 

maNga'nın İkinci olduğu yerde Lena Meyer birinciliği haketti mi? Eurovision 2010 Oslo. Video izle! Şarkları dinle!

Eurovision 2010 Oslo’da yapıldı. maNga'nın İkinci olduğu yerde Lena Meyer birinciliği haketti mi? Akıllarda kalan bu sorunun cevabını kendimce veriyorum.

Birinci olan Lena Meyer - Landrut Satellite Dinlemek için TIKLA

İkinci olan maNga - We Could Be The Same Dinlemek için TIKLA


Yıllardır artık klişeleşmiş bir takım oy hareketlerinin görüldüğü; komşunun komşu külünden ziyade “oy”una muhtaç olunduğu; şarkıya göre değil de hem milletlere hem de görselliğe puan verildiği bir dönemde kalkıp bunu hak ettik ya da hak etmedik demek ne derece mantıklıdır bilemem.

Geçen yıl birinci olan Alexander Rybak sevimliliğiyle sempati toplamış ve bu şekilde oyların dağılımı etkilemişti. Her ne kadar şarkısı da güzelse de önemli etken sempatikliği ve koreografisi olmuştu.

Bu yıl da aynı etkilerin olmayacağını öngörmek saçmalık olurdu. Nitekim bazı ülkeler bunu gözeterek genç yaştaki sevimli çocukları yarışmaya göndermişti.

Elbette müzikal altyapının da ön planda tutulduğu ve buna göre değerlendirme yapıldığı vakidir. Tastamam baştan sonra saçmaydı demiyorum.

Ancak dinlediğim kadarıyla (ilk baştan 5-6 şarkıyı kaçırdım) bu yıl Eurovision’da yarışan şarkıların kalitesi geçen yılları arattı. Her sene şarkılar söylenip bittiğinde hangisi birinci olsa yakışır diye kendi aramızda seçmeler yapardık. Her seferinde en az 4-5 şarkı arasında gidip gelirdik.

Dün akşam ise ilginçtir ki beğenmediğim maNga’yı çok başarılı buldum. Çünkü ona yaklaşabilecek kalite şarkı sayısı çok azdı. Şu birinci olmazsa üzülürüm diyebileceğim bir şarkı yoktu ne yazık ki.

maNga ilk seçildiğinde beğenmediğimi ifade etmiştim ( maNga “We Could Be The Same” ile derece yapar mı?). Dün akşamki performanslar gösterdi ki daha kaliteli bir şarkıyla birinci olabilirmişiz.!!

Zira “ney na na na” benzeri bir şarkıyla katılan ve belki de derece yapmak rüyalarında bile akıllarına gelmeyen Almanlar birinci oldu. Küçücük bir kız!! Alexander Rybak’ın birinciliğini iyi analiz etmişler demek :)

Eurovision’a bizim kadar değer ve anlam yükleyen ülkeler yoktur demiyorum. Vardır çünkü. Hatta bizden daha çok önemseyenler bile var. Bunun için noter tasdikli bir analize gerek yok sanırım :)

Biz artık bu anlamda rüşdümüzü ispatladık sayıyorum. Bülent Özveren’in de dediği gibi ilk ikinciliğimiz alarak başarımızı gösterdik. Artık sonuncu oluruz korkusu olmadığından her yıl rahat katılıyoruz ve iddialı oluyoruz. Ancak tam olarak kendimizi ifade edebiliyor ve kendimiz olabiliyor muyuz derseniz “şimdi reklamlar” diyerek noktayı koyarım :)))

Sevgi ve muhabbetle kalınız..

Murat HACIOĞLU

W E B B E N

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..