Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
58
 

Mangal Rehberi

Mangal Rehberi
 

Havalar ısınıyor. Milliorganizasyonlarımızdan biri olan mangal sezonu açılıyor. Mangalın hakkını verebilmek de önemli bir konu.

 

Her ne kadar kayınpederim gibi tek eli cebinde mangal yakabilenler olsa da mangalın yakılması esnasında zorluk yaşanabiliyor. Ayrıca pişen etlerin sert olması ya da yanması her mangalcının kabusudur. Büyük hevesle girişilen mangal organizasyonları hayal kırıklığıyla neticelenebilir. İşte bu konuda tam anlamıyla bir rehber kitap olarak karşımıza çıkıyor Mangal Rehberi. Dr. Kemal Hakan Gülkesen tarafından hazırlanan Mangal Rehberi kitabı, mangalın tüm aşamaları hakkında önemli bilgiler veriyor. İşte bazı başlıklar:

 
  • Mangal seçimi ve temizliği,
  • Şiş seçimi,
  • Mangal yakmanın incelikleri,
  • Kırmızı etlerin hazırlanması ve terbiye edilmesi,
  • Tavuk etinin hazırlanması ve terbiye edilmesi,
  • Balığın hazırlanması ve terbiye edilmesi,
  • Pişirme incelikleri,
  • Salata çeşitleri,
  • Etlerin besin değerleri,
  • Mangal ve sağlık

Özenle çekilmiş resimlerle süslü Mangal Rehberi Mikado Yayınları tarafından basılmış. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 160
Toplam yorum
: 30
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 176
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster