Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mangalda, odun ateşinde tavuk pişirme

Mangalda, odun ateşinde tavuk pişirme
 

Odun ateşinde pişen etler daha lezzetli ve sağlıklı oluyor, mangalda lezzetli bir tavuk eti pişirmenin de püf noktaları vardır. Bu konudaki bilgileri ben eşimden aldım zira mangal işini bizim buralarda erkekler yapıyorlar ve gerçekten mangal etinin tadına doyum olmuyor.

Öncelikle mangalınızın ızgarası aşağı ve yukarı indirilebilecek biçimde ayarlı olması gerekiyor nedeni ise odun ateşinin alevinin yiyecekler üzerinde ayarlanabilmesi içindir.

Odunlarınızın kalın olması gerekir zira ince odun ateşinin koru çabuk geçer ancak ince odunları ateşi tutuşturmak için kullanabilirsiniz.

Tavuklarınızın derilerini çıkarıp tavukları ondan sonra yıkamalısınız nedeni ise derilerinden dökülen yağlar alev alıp yiyeceklerin is kokmaması içindir.

Tavuklarınızın içinden pıhtılarını çıkarıp iyice yıkamalısınız ve her tarafını iyice tuzlamalısınız. Arzu edenler baharat da kullanabilir. Kimyon, kekik ve kuru naneyi karıştırıp tavuklara serpebilirsiniz.

Mangalın yanında domates, biber, soğan közlemelisiniz ki mangalda tavuk menüsünü şenlendirmelisiniz, hem dengeli beslenmiş olursunuz hem de ağız tadınız artmış olur.

Önce sebzeleri sonra tavukları pişirmelisiniz ve tavukları yakmadan pişirmeliyiz.

Not: Büyük bir mangalda odun ateşi ile en fazla 5 kişilik et ve garnitürlerini pişirebilirsiniz. Daha fazla kalabalıklar için kömür ateşini tercih etmelisiniz.

Şimdiden size afiyet olsun, mutlu ve sağlıklı kalın.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..