Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mango Meyvesi ve Sağlık

Mango Meyvesi ve Sağlık
 

Hoş kokulu tropikal meyvelerden biri olan mangonun vücut için pek çok yararı vardır.

Canlandırıcı ve sağlık verici özelliğinden dolayı bir çok saç bakım ürününde ve cilt bakım ürünlerinde mango esansı yer almaktadır.

Mangonun mümkün olduğunca çiğ tüketilmesi, sağlığımız açısından bizlere o kadar yarar sağlayacaktır. İçerisinde bulunan A, B ve C vitaminleri, potasyum ve glikozlar vücudunuzun sağlıklı ve dinç kalmasına yardımcı olacaktır.

Güzel kokulu, tatlı, lezzetli bir meyve olan mangoyu “Meyvelerin kraliçesi” olarak adlandırmamız yanlış olmaz. Bu yüzden vitamin deposu olan mangoya sağlığımızın koruyucusu da diyebiliriz. Bol sulu, hoş aromalı ve lezzetli mangonun sağlığımıza katkıları…

Mango meyvesi ve sağlık…

• İçeriğinde bulunan E vitamini ve C vitamini ile böbreklere son derece faydalıdır ve böbrek sağlığını korumakla görevlidir.

• K vitamini eksikliği her yaş grubunda ortaya çıkabilir ve kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynar. Mango, vücut için oldukça önemli olan K vitamini açısından zengin olduğu için kemik sağlığına oldukça iyi gelir.

• İçeriğinde bulunan A vitaminiyle sindirim hızını yükseltir. Onun dışında aynı vitaminle hem kanı temizler hem de vücuda giren asitli yiyeceklerin asidinden zarar görmememiz için asitleri nötrleştirir.

• Mango yüksek miktarda B6 vitamini içerir. Bu vitamin beyin sağlığını korur ve geliştirir.

• Vücutta bulunan kötü kolesterolün seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

• Mangonun içeriğinde işte yarayan iki sindirim enzimi barındırır. Bu enzimler yiyeceklerin emilimini kolaylaştırarak boşaltım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlarlar.

Her zaman sağlıklı kalmanız dileği ile…

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..