Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Manivela etkisi

Manivela etkisi
 

Hayatınızda aldığınız küçük bir destekle neleri değiştirebilirsiniz ? Yaşamınıza bir dokunuşla manivela etkisi yaratabilirsiniz.


NLP Nedir ?

NLP hem bilinci hem de bilinç  altını etkin bir şekilde kullanmak için zihinsel sürecin yeniden yapılandırılması tekniğidir. Diğer bir ifadeyle sinir dili programlanması olarak tanımlanan en genel anlamda, zihni kullanma kılavuzu da diyebiliriz.

NLP insan organizmasında şaşırtıcı bir bilgisayar olan, fakat insanların onu nasıl kullanabilecekleri hususunda bir bilginin olmadığı beyinlerini nasıl kullanabileceklerini öğretir.

NLP’ nin açılımına baktığımızda N (Nöro), L(Linguistik), P(Programming) kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta.  Duyu organlarımızla algıladığımız mesajların beynimizle işlenerek bizlerin davranışlarına yön vermesine dayanmaktadır. Kısacası “iyi yaptığım bir şeyi nasıl yapıyorum, nasıl başarılı olabilirim,  nasıl mükemmel sonuçlar alabilirim, başkalarında hayranlık duyduğum becerileri nasıl kazanabilirim” gibi soruların cevaplanmasını sağlar.

NLP BİZE NE  SAĞLAR ?

İnsanların bazıları geçmişteki kötü olaylara takılarak hayatlarını sürdürürler; bazılarıysa geleceğin kaygılarıyla mutsuz bir hayat yaşarlar. NLP, insana geçmişten ders alarak bugüne odaklanmayı ve geleceği planlamayı öğreten bir bilimdir.

NLP’nin geçmişi temizleme teknikleri ile kişiler geçmişteki kötü olayların etkisinden kurtulup, hedef belirleme teknikleriyle de bir misyon ve vizyon belirleyerek geleceğe umutla bakarlar. Bu sayede günlük hayatlarını daha pozitif yaşama şansına sahip olurlar.

NLP duyu ve düşüncelerimizi, bizi daha iyi bir duruma getirecek şekilde kullanmanın yollarını gösterirken, iç ve dış iletişimimizi nasıl olması gerektiğini de anlatır.

 Öyleyse;

Kendimizle, ailemizle, iş arkadaşlarımızla ve başkalarıyla daha iyi diyaloglar kurup, iyi bir  iletişimci olmak ister misiniz?

Beyni tarafından yönetilen bir insan olmaktansa beynini yöneten bir insan olmak ister misiniz?

Hayata pozitif düşünce sistemiyle bakmak ister misiniz?

İstenmeyen davranışlarınızı değiştirmek ister misiniz?

Gerçekleşmesini istediğiniz bir durumu, hayalinizi, hedeflerinizi gerçekleştirmek ister misiniz ?

Hayatınızın ve işinizin lideri olmak ister misiniz?

Özgüveni yüksek bir kişi olmak ister misiniz?

Başarı ve motivasyon tekniklerini uygulayarak içinizdeki gömülü hazineleri bulmak ister misiniz?

İçsel kaynaklarınızı ve zihinsel süreçlerinizi fark etmek ister misiniz?

O zaman NLP Temel Eğitim Programı tam size göre , bu eğitim hayatınızda bir dönüm noktası olarak manivela etkisi yaratacaktır.

NLP Nerde Kullanılır ?

NLP yi iletişim süreçlerinin önemli olduğu bir  çok alanda etkili biçimde kullanabilirsiniz. İletişimin ve kişisel potansiyelinizin önemli rol oynadığı her alanda NLP ile etkinliğinizi arttırabilirsiniz. 

NLP yi Kişisel gelişimde, psikoterapi, iş dünyasında, pedagoji, eğitim bilimlerinde, çocuk yetiştirmede, psikolojik danışmanlık alanlarında, sağlık ve sporda, siyaset, hukuk ve reklam alanlarında, yaratıcılık ve sanatta kullanabilirsiniz.

NLP Temel Eğitim Programı nedir ?

NLP’ye  profesyonelce  atılmış  ilk adımdır,

NLP Temel Eğitimi , NLP Uzmanlığının ilk diploma eğitimidir.  Bu eğitimle kişi NLP uzmanlığı için ilk adım atarak Uluslar arası geçerliliğe sahip sertifikaya(diplomaya)  sahip olacaktır.

                                                                                                               Nurten GÜNDÜZ

                                                                                                              NLP Master Practitioner

 
Toplam blog
: 16
: 6293
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

Nurten PEHLİVAN GÜNDÜZ 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun..