- Kategori
- Beslenme
Mantar salatası tarifi
Zengin besin içerikli besinlerin başında gelen mantarın salataya kattığı eşsiz lezzet olan mantar salatası tarifini paylaşıyoruz. Özel olarak hazırladığımız bu eşsiz mantar salatası tarifini aşağıdan okuyabilir ve sizlerde evlerinizde uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
Yarım kilo mantar
3 – 4 adet salatalık turşusu ( kornişon )
2 adet ortaboy havuç
Yarım demet maydonoz
1 çay bardağı iç bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sirke veya bir limon suyu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Yapılışı:
1. Mantarlar yıkanır, fazla süzülmeden çelik tencereye konur. Kendi suyunu alıp çekinceye kadar kısık ateşte haşlanır. Soğumaya bırakılır.
2. Büyük mantarlar dörde, küçükler ikiye bölünür.
3. Havuç kazınır, yıkanır ve rendelenir. 1 yemek kaşığı yağ ile beş dakika kadar kavrulur. Arada karıştırılır. Mantarların üzerine katılır.
4. Bezelye süzülür. Karışımın üzerine katılır.
5. Maydonoz ince kıyılır. Kornişon ince ince doğranarak karışıma ilave edilir. Limon suyu veya sirke, tuz, şeker ve üzerine ağır ağır karıştırılarak zeytinyağı dökülür. Salatanın üzerine ilave edilerek servis tabağına alınır.
Besin Değerleri:
100 gr. için 32 kcal
5, 18 gr. Karbonhidrat
2, 39 gr. Protein
0, 58 Yağ
KAYNAK:www.kolayyemektarifleri.co