- Kategori
- Yöresel Yemekler
Mantarlı dürüm "Erzurum dürümlerinden"
"kısa zaman yemeği sayılır."
MALZEME;
MALZEME;
250 Gram ıspanak (bolca yıkanıp 3cm. boyunda doğrayıp sıcak suda 10dak. beklesin )
7, 8 tane mantar(üzerlerini ince bezle silinir kalın dilimlenir)
2 çorba kaşığı doğranmış arpacık soğan
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
1yumurtanın pişmiş beyazı , lavaş ekmek veya dost ekmeği(1yumurtanın beyazı az yağla , kısık ateşte pişrilir.)
1çorba kaşığı elma sirkesi, az tuz 1 çay kaşığı soya sosu
HAZIRLANIŞI;
Ispanaklar süzülür bir tabağa alınır içine dilimli mantarlarla soğan karışımı katılır, pişmiş yumurta akı parçalanarak ilave edilir üstüne tuz sirke soya sosu ilavesiyle lavaş veya dost ekmeğine alınarak dürüm yapılır.