- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 3596
Mantarlı kumpir tarifi

Mantarlı Kumpir Tarifi
Malzemeleri :
5-6 ad. mantar
5-6 ad. orta boy patates
1,5 su bardak rendelenmiş kaşar peynri
2 yemek kaşık margarin
sucuk veya sosis
3-4 ad.t zeytin ve tuz
Mantarlı Kumpirin Hazırlanması :
İlk olarak patatesleri haşlayalım ve haşladıktan sonra kabukları soyulup püre haline getirilim. İçerisine margarin tuz ve kaşar peynirinin yarısını ilave edelim iyice ezelim. Yağlanmış tepsiye patates püresi yayılacak ve üzerine
kaşar peyniri dışında bütün malzemeler normal kalınlıkta kesilerek dizilecek. Sucuk ve mantar piştikten sonra elimizde kalan kaşar peyniri üzerine serpiştirelim ve eridikten sonra servise hazır. Afiyetler olsun.
http://www.tuzlukurabiyetarifi.com/mantarli-kumpir-tarifi.html
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Merhaba Esin Hanım. Ben de yemeği severim ancak çoğunlukla basit türden ızgara vs yemekler ve hafta sonu kahvaltısı üzerine uzmanlaşma yolundayım :-) Bu özellikle kalabalık aileler için doyurucu ve ilginç bir tarif olmuş. Ancak patatesi suda haşladığınızda bütün besin değeri suya geçmiş oluyor ve suyu değerlendirmezseniz bundan yoksun oluyorsunuz. Biz evde bir kez elektrikli fırında ve bir kez de mikrodalda fırında kumpir yaptık. Elektrikli fırında büyük patatesler 50 dakikada, mikrodalga fırında 15 dakikada pişti (mikrodalga fırını olabildiğince az kullanıyoruz). Ortadan yarıp önce tereyağını kaşıkla ezerek içine yedirdik, sonra rendelenmiş kaşar, hazır rus salatası ve isteğe göre sosis vs ekledik. Çok ta güzel oldu :-) Bir önerim olacak, paylaşacak tarifiniz çoksa günde birkaç blog yazmak yerine her gün bir tane yayınlayın. Bu şekilde düzenli yazmış olacağınızdan sürekli bir okur kitleniz de oluşur. Ayrıca merak ve ilgiyi sürekli canlı tutarsınız. Elinize sağlık, selamlar.
Güz Özlemi 04.04.2014 8:58