Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
4479
 

MANTARLI OMLET

MANTARLI OMLET
 

MANTARLI OMLET


OMLET

OMLETİN HAZIRLAMA AŞAMASI İLE PİŞİRME SÜRESİ TOPLAM 10-15 DAKİKA ARASIDIR.

İYİ BİR OMLET ELDE ETMEK İSTİYORSAK;

1- YUMURTAMIZI KÖPÜRMEMESİ VE AKIYLA SARISININ BİRBİRİYLE ÖZDEŞLEŞMEMESİ İÇİN ÇIRPICI İLE DEĞİL, ÇATAL İLE AZ BİR SÜRE KARIŞTIRMAK GEREK.

2- YAPIŞMAZ PORSELEN YA DA TEFLON BİR TAVA KULLANMALIYIZ.

3- YAĞ OLARAK LEZZET VERMESİ İÇİN TEREYAĞINI TERCİH ETMELİYİZ.

4- MANTAR VE DİĞER MALZEMELERİNİ AYRI KAVURMALIYIZ.

OMLETİMİZİN GEVREK DEĞİL DE DAHA YUMUŞAK VE AKICI OLMASINI ARZU EDİYORSAK YUMURTA VE BAHARATLARI ÇIRPTIKTAN SONRA AZ BİR MİKTAR SÜT İLAVE EDEBİLİRİZ.

MANTARLI OMLET İÇİN KULLANACAĞIMIZ MALZEMELER,

3 ADET YUMURTA

4-5 ADET TEMİZLENMİŞ VE KIYILMIŞ MANTAR

2 ADET SİVRİ BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİRİ

MAYDANOZ YAPRAKLARI

KEKİK,

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

TEREYAĞI

HAZIRLANMASI

KIYILMIŞ MANTAR VE BİBERLERİ ÇOK AZ SIVI YAĞI İLE TAVADA MANTARLAR SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ.

KEKİK VE PUL BİBER İLAVE EDEREK HARMANLIYORUZ.

BU ARADA, YUMURTALARI DERİN BİR KABA ALARAK ÇATAL İLE ÇİRPIYORUZ.

TUZ VE KARABİBER İLAVE EDEREK KARIŞTIRIYORUZ.

TEREYAĞINI TAVADA ERİTİP YUMURTAYI DÖKÜYOR VE HER TARAFIN EŞİT PİŞMESİ İÇİN DEVAMLI DIŞ KISIMLARI İÇE ALARAK KARIŞTIRMAK SURETİYLE 1 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ. KAVRULMUŞ MANTAR VE BİBER İLE PAYNİRİ ÜZERİNE YAYIP PUL BİBER VE MAYDANOZLARI SERPEREK ÜZERİNE BİR KAPAK KOYUP KISIK ATEŞTE 1 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRİYORUZ.

TAVANIN KENARLARINDAN KALDIRIP, ÇEYREK DAİRE KADAR ÜSTÜNÜ KATLAYIP TAVADAN TABAĞA KATLAYARAK KAYDIRIP RULO ŞEKLİ VERİYORUZ.

ORTADAN İKİYE KESEREK İÇ MALZEME GÖRÜNTÜSÜNÜ SERGİLEYEREK YANINDA DOMATES DİLİMLERİ, MAYDANOZ VE YEŞİL SOĞAN SAPLARI İLE SERVİS YAPIYORUZ.

MANTAR OLARAK GENELDE HERYERDE VE UCUZA TEMİN EDEBİLECEĞİMİZ KÜLTÜR MANTARLARINI KULLANABİLİRİZ.

TERCİHE VE OLANAKLAR ÖLÇÜSÜNDE PAZARLARDAN VE MARKETLERDEN BULABİLECEĞİNİZ, KUZUGÖBEĞİ, İSTİRİDYE, KANLICA, BİFTEK YA DA YENEBİLEN ETLİ MANTARLARI KULLANABİLİRSİNİZ.

MANTARIN ÖZELLİKLE YENİLEBİLİR OLDUĞUNDAN EMİN OLMANIZ VE İÇ KISIMLARININ KARARMAMIŞ VE PARLAK BİR GÖRÜNÜMDE OLDUĞUNA DİKKAT ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.

MANTARLARI YERKEN HİSSETMEK İSTERSENİZ DAHA İRİ VE ETLİ OLARAK YA DA İNCE KIYILM OLARAK KESEBİLİRSİNİZ.

MANTARLI OMLETİMİZİ SERVİS TABAĞINA ALIRKEN GÖRSELLİK DE KATMAK İÇİN, ORTASINDAN İKİYE KESEREK ARSINI AÇIP, YANINDA BİR KAÇ DİLİM DOMATES, MAYDANOZ SAPI VE İNCE YEŞİL SOĞAN SAPLARI İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2081
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster