Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
493
 

Mantarlı pirzola

Mantarlı pirzola
 

Mantarlı Pirzola


4 adet pirzola

3 yemek kaşığı kurutulmuş mantar  (1 su bardağı sıcak suda bekleterek süzelim)

250 gram dilimlenmiş mantar

1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı kekik

Yarım su bardağı sirke

1/3 su bardağı krema

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yapılışı:

Yıkayıp süzdüğünüz mantarları kurulayın. Yıkadığınız suyu dökmeyin. Bir kap içerisinde muhafaza edelim. Tereyağının büyük bir kısmını bir tava da kızdırın. İçerisine ince kıydığınız sarımsakları ekleyin. Köpük köpük olduğunda mantarları ekleyin. Tuz ve karabiberleri serpin. Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra mantarları ayrı bir tabağa ayırın.

Zeytinyağını ve geriye kalan tereyağını bir tavada kızdıralım. Pirzolaları tek bir kat halinde orta ateşte her bir tarafını 3 er dakika pişirin. Üzerine kekik serpin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Tavadaki yağı dökerek sirkeyi ve mantar suyunu ekleyin. Harlı ateşte suyun yarısı çekilinceye kadar pişirin. Mantarları ve kremayı da ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Daha sonra sosu pirzolaların üzerine dökün. Fırınımızda baharatlı elma dilim patates yaparak servis edelim.  Afiyet olsun.

http://www.yemektariflerim.com/mantarli-pirzola-tarifi.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 29
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 579
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster