- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantarlı tavuk çorbası
TAVUK ÇORBASI
2 litre suda kemiklerinden sıyrılmış ve küp doğranmış tavuk butlarını, derisini ve kemiklerini 10 dakika kaynatalım.
Bu arada;
Bir yemek kaşığı sıvı yağda,
1 diş dövülmüş sarımsağı ve yarım rendelenmiş soğanı birkaç dakika karıştırıp,
2 yemek kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
10 adet İri dilimlenmiş ve limon suyu ile ovulmuş mantarları,
ince şeritler halinde doğranmış bir adet havuç,
yeteri kadar tuz,
1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı şekeri ilave ettikten sonra, birkaç dakika sote edelim.
Derisi ve kemikleri ayırıp, tavuk etlerini ve suyunu da el çırpıcısı ile karıştırarak ekleyip kaynatalım.
1 çay bardağı kremayı çırparak çorbamıza ekleyip kaselerde servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. ( daha yoğun bir çorba arzu edenler, kremaya 1 yemek kaşığı daha un ilave edebilir)
Afiyet olsun.