Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mantarlı tavuk çorbası

Mantarlı tavuk çorbası
 

TAVUK ÇORBASI


2 litre suda kemiklerinden sıyrılmış ve küp doğranmış tavuk butlarını, derisini ve kemiklerini 10 dakika kaynatalım.

Bu arada;

Bir yemek kaşığı sıvı yağda,

1 diş dövülmüş sarımsağı ve yarım rendelenmiş soğanı birkaç dakika karıştırıp,

2 yemek kaşığı un,

1 çorba kaşığı nişasta,

10 adet İri dilimlenmiş ve limon suyu ile ovulmuş mantarları,

ince şeritler halinde doğranmış bir adet havuç,

yeteri kadar tuz,

1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı şekeri ilave ettikten sonra, birkaç dakika sote edelim.

Derisi ve kemikleri ayırıp, tavuk etlerini ve suyunu da el çırpıcısı ile karıştırarak ekleyip kaynatalım.

1 çay bardağı kremayı çırparak çorbamıza ekleyip kaselerde servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. ( daha yoğun bir çorba arzu edenler, kremaya 1 yemek kaşığı daha un ilave edebilir)

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..