- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantarlı tavuk sote
Mantarlı tavuk sote
MALZEMELER:
600 gr. tavuk pirzola
400 gr. mantar
2 yemek kaşık kadar sıvı yağ
1 yemek kaşık domates salçası
3 yemek kaşık domates sosu (2 ad. domates)
3-4 ad. sarımsak
kekik, karabiber, pulbiber
tuz
yarım su bardak sıcak su
HAZIRLANMASI:
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapak kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur. Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapak tekrar kapatılır 5dk kadar pişirilir. Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2dk daha pişirilir.
Sarımsak, kekik, karabiber, pulbiber ve tuz eklenir. Yarım su bardak sıcak su ilave edilerek 3-4dk pişirilir ocaktan alınır. Afiyet olsun
www.pratikevyemektarifleri.com/mantarli-tavuk-sote.html