- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantı Çorbası tarifi
manti çorbasi, manti tarifi
MALZEMELER:
300 gram Kayseri Mantısı
4 yemek kaşık küp doğranmış soğan
1 çay bardak bezelye
1 çay bardak mısır
3 yemek kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşık domates salçası
6 su bardak sıcak su
1 tatlı kaşık un
Tuz
1 tatlı kaşık kuru nane
1 çay kaşık kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
Mantı çorbası tarifi hazırlanışı, Küp soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edelim. Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya tuz ilave edip mantıları atalım. Unu küçük bir kasede su ile incelterek çorbaya ekleyelim. Mantılar yumuşamaya başlayınca mısır ve bezelyeyi ekleyip pişirelim. Nane, pul biber ve tuz ekleyip ocaktan alalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Mantı çorbası, afiyet olsun.
http://pratikevyemektarifleri.com/manti-corbasi.html