Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '15

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mantı tarifi, Mantı nasıl yapılır?

Mantı tarifi, Mantı nasıl yapılır?
 

Mantı


Malzemeler
 
Hamuru İçin;
 
• 3 su bardağı un
• Su ( yumuşak bir hamur elde edecek kadar )
• Tuz
 
İç Harcı
 
• 2 adet kuru soğan
• 3 baş sarımsak
• 250gr orta yağlı kıyma
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Pul biber, kimyon, nane, karabiber ve tuz ( isteğe bağlı miktarı ayarlanabilir )
 
Üzeri İçin
 
• Süzme yoğurt
• Pul biber
• Sarımsak
• Tereyağı
 
Yapılışı
 
Un elenerek karıştırma kabına alınır ve üzerine tuz serpilerek, ortası açılıp su ilave edilir. Ardından ele yapışmayacak şekilde elde ettiğiniz hamuru, tezgahı unlayarak bir sürede tezgahta iyice yoğurmalısınız. Çünkü Mantı hamuru ne kadar fazla yoğurulursa, o kadar lezzetli mantı elde edebilirsiniz. Yoğurma işlemi tamamlandığında, hamurunuzun üzerine nemli bir bez örtüp, dinlenmeye bırakın ve iç harcın hazırlık işlemine geçin. İç harcın hazırlığında önce soğanlar ince şekilde doğranır ve bir tava içine sıvı yağ eklenip, kızdırıldıktan sonra soğanlar ilave edilerek kavrulmaya bırakılır. Aynı zamanda sarımsaklarda rendelenir ve soğanla birlikte kavrulur. Sonrasında kıyma eklenir ve biraz pişen kıyma üzerine bütün baharatlar ve tuz eklenerek, bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Dinlenen hamur eşit parçalara bölünür ve bir parçası alınarak açma işlemi yapılır. Hamuru iyice incelttikten sonra mantı keser ile hamurun üzerinden enine ve boyuna gelecek şekilde geçilir ve mantınız için küçük hamur parçaları hazırlanmış olur. Her bir küçük hamurun ortasına iç harçtan koyulur ve hamurun uç kısımlarından tutularak bohça şeklinde kapatılır. Tüm Mantı malzemesi aynı şekilde hazırlandıktan sonra, büyük bir tencere içinde kaynayan suya mantılar yapışmaması için 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip, mantı hamurları suya atılır. Mantılar kaynayan suyun yüzeyine çıkmaya başladığında piştiği anlamına gelir ve birkaç dakika sonra süzgeç yardımıyla mantılar sudan alınıp, servis tabağına koyulur. Mantının ilk sıcağı çıkarken sos için bir tavaya tereyağı alınır ve eritildikten sonra pul biberi eklenip, bir iki karıştırılır ve ocaktan alınır. Süzme yoğurt çırpılır ve içine sarımsak rendelenerek karıştırılır. Tüm hazırlığı tamamlanan Mantı üzerine önce yoğurt sonra tereyağlı sos eklenir ve mantınız afiyetle yenmek üzere hazır hale gelir.
 
Toplam blog
: 3
: 7603
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

İnternette çeşitli seo çalışmalarıyla siteler oluşturmaktayım. Sakarya'da yaşıyorum, özellikle Sa..