Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '19

 
Kategori
Atletizm
 

Maratonda Duyarlı Adımlar

 
Sürdürülebilir başarısını bireysel sorumluluğuna taşıyan maratoncu süper atlet Mehmet Çakmak Türk Kanser Derneğine destek için duyarlı adımlarını parkura taşıdı.
 
"Yeşil Yarı Maraton" konseptinde 7 Nisan 2019 Pazar günü gerşekleşen Vodafone İstanbul Yarı Maratonunda Mehmet Çakmak Başkanlığını Burak Duruman’ın yaptığı Türk Kanser Derneğine farkındalık yaratmak adına sporcu arkadaşlarını da desteğe ilave ederek sağlık için koştular ve 74 farklı ülkeden onbinlerce koşucunun katıldığı yarışı iyi dereceyle tamamladılar. 
 
Gençlik yılarından itibaren devamlı koşan, uluslar arası ve Ulusal Yarımaraton- Maraton gibi uzun koşu yarışmalarına başarılı imzalar atan sayısız madalya kazanan, Maratoncu Mehmet Çakmak ve arkadaşları Yaşar Duygulu, Dursun Yılmaz, Emrah Vardar (DNA kökenli Nokta atışlı Kanser ilacının TUBİTAK GMBE projesi içinde), Türk Kanser Derneğinin Tshirtleri, rozetleri ve şapkalarıyla koştular, basın mensuplarına kanserde erken teşhisin önemi hakkında yorumda bulundular. Ayrıca Yabancı ülke kazananları da Türk Kanser Derneği Şapkalarıyla mikrofonlara seslendiler. 
 
1-7 Nisan Dünya kanser haftası kapsamında Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman Dünyada yılda 14 milyon Türkiye’de Yılda 165 bin kişiye yeni kanser teşhisi konulduğunu, artarak devam edeceğini, erken tanıyla kadınların taramalarını düzenli olarak yaptırmaları gerektiğini vurguluyor. 
 
Kanserden ölümlerin ana nedeni teşhiste yaşanan gecikme” göz önünde tutulduğunda; “Her sekiz kadından birinin meme kanseri” olduğu erkeklerin prostat kanseri vakaların artdığı günümüzde, erken teşhis ve tanı sayesinde meme kanseri olma riskinin yüzde 10 oranında gerilediğini, yüzde 100 tedavisi olan meme kanserinde erken teşhis çok önemli ama bunun için farkındalık yaratmak olduğunu her platformda dile getirmekteler.  
Türk Kanser Derneği sağlıklı dinamik beden için her zaman spor yapmanın önemine dikkat çekmek adına Maratonun manevi destekcileriydi.
 
Dernek bilgilendirmelerine göre; Kanserin, erkek, kadın, çocuk hiçbir kısıtlaması yok. Özellikle testis kanseri vakaları çok artdığı, kanser vakaları özellikle genç yaşlara inmeye başlamış durumda. Kanserlerin yüzde 35-40'ı gençler arasında görülüyor. 
 
Dernek şu ana kadar 3 milyona yakın insana dokunmuş. Kamu statüsünde olunduğundan, her yerde halka yardımcı olmaya çalışmaktalar.
 
Bu yararlı başarılı Dernek adına, Kanserde farkındalık yaratmak amaçlı koşan Başda Atlet Mehmet Çakmak ve sporcu arkadaşlarını bizler takdir ediyoruz.  
yilmazparlar@yahoo.com
 
Toplam blog
: 27
: 86
Kayıt tarihi
: 11.11.18
 
 

İstanbul üniversite şletme Fakültesi mezunu Turizm kültür sanat yüksek lisans Basın  ..