Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '09

 
Kategori
Kitap
 

Maraz

Maraz
 

Şezlong Kitapları


Aslı, en yakın arkadaşı ve aynı zamanda ilk sevgilisi Cenk’in ani ölümü ile sarsılmış ve cenaze töreninden sıkıntılı bir ruh hali ile evine dönmüştür.

Seyahatte olan eşi ile telefonda konuşmak O’nu biraz olsun rahatlatacaktır ya da Aslı öyle olduğunu düşünmektedir.

Oysa telefon konuşması sırasında tanık olduğu bir tesadüf, Aslı’nın hayatını bambaşka bir yöne çekecektir. Aslı için bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bir yandan hayatına yeni yön vermek durumunda kalan Aslı diğer yandan yıllar sonra yaşadığı ülkeden dönüş yapan gizemli kız kardeşi, ünlü bir yazarın eşi olan yaşlı apartman komşusu ve onun torunu, Aslı’nın hiçbir zaman kopamadığı arkadaşları ile yaşadıkları okura bir solukta okunacak bir roman sunuyor.

* * * * * *

2006 Yılında yayınlandığında uzun süre listelerde kalan bir roman olmuştu Aşka Şeytan Karışır. O dönemde değil de neredeyse iki yıl kadar sonra okumuştum ve bir ilk roman olmasına ve tarzım olmamasına rağmen başarılı bulmuştum romanı. Aşka Şeytan Karışır’ın referansı ile Hande Altaylı’nın Maraz adlı yeni romanını da hiç düşünmeden alıp, tatilde okumak üzere bavuluma koydum.

Maraz, bir kadının hikayesini ve bir kadının başına gelebilecek en zor durumları anlatıyor. Romanın çerçevesi kadın erkek ilişkileri üzerine kurulsa da, geri planda bireyin ya da bireylerin kendi çıkmaz sokaklarında yol bulma çabalarını gözlemlemek mümkün.

İç içe geçmiş insan hikayeleri ile birleşen, okura bu kadar da olur mu dedirten ve okuru yormadan bir solukta okunan bir roman Maraz.

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..