Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mardin çok güzel, ancak …!

Mardin çok güzel, ancak …!
 

Son zamanlarda (2008 yılından bu yana) işim gereği sık, sık Mardin’e gelip, gidiyorum. Bu arada ilin tarihi zenginliği ve geçmişi herkes gibi beni de cezbediyor.

O nedenle her gelişimde, fırsat buldukça bu cazibeli alanları bir, bir gezip, gör­meye gayret ediyorum.

Demem o ki; Mardin çok güzel. Görülmesi gereken sayısız tarihi ve turistik mekânı var. Bun­lar, ilin çekiciliği için artı değerler...

Ancak yazımda bahsedeceğim konular biraz farklı. Burada bulunduğum sürelerde karşılaştığım bazı olumsuzluklardan söz etmek istiyorum.

Mardin’de konaklama yerim TOKİ konutlarıdır. Konutlar kentin Diyarba­kır istikametinde girişte, şehrin güzel bir yerinde konumlandırılmış.

Konutlara ve konumlarına diyecek yok. Fakat orada yaşayanları bekleyen çok ciddi bir tehlike mevcut!

Başıboş köpekler guruplar halinde, TOKİ konutları etrafında geziniyorlar. Blokların önüne koyulan çöp bidon­ları ise, bunların beslenme kaynağı…

İşte, bu sahipsiz köpekler; sabah erken saatlerde işine giden, ya da gece vakti yürüyerek evine gelen ko­nut sakinleri için ciddi bir tehlike!

Çöp bidonlarından yeterince nasiplenemeyen aç köpekler, o gün bir vatandaşın yolunu kese­rek, beslenmek adına onu canından edebilirler!

Olmaz demeyin, çünkü yurdun birçok yerinde benzer durumlar olmuş; başıboş köpekler aç ka­lınca, yoldan geçenleri parçalayarak, karınlarını doyurmuşlar…

Bir diğer husus ise; yaz boyunca geceleri ilde bolca rastlanan sivrisinekler… Bu gibi durumlarda iş belediyeye düşmekte…

Yani yerleşim yerlerinde sinek ve böceklerin yuvalanıp, yumurta yapabilecekleri alanlar belli aralıklarla ilaçlanarak, haşereye karşı kolayca önlem alınabilir.

Sineklerin gece insanların uykularını kaçıracak düzeyde rahatsızlık verdiği göz önüne alınırsa, demek ki ya ilaçlama yetersiz, ya da hiç yapılmıyor.

Belirtilen eksikliklerin giderilmesi, ciddi maddi külfet de gerektirmez. Mevcut imkanlarla sıkıntıları gidermek mümkün, diye düşünüyorum.

Yukarıdaki tespitlerimi paylaşmamdaki amaç; geleceğin dünya mirası olan Mardin'e ve Mardinlilerin iyileştirme çabalarına az da olsa, bir katkıda bulunmaktır.

Umarım hoşgörüyle karşılanır…

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..