Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Mardin'den Dünya'ya Selam...

Mardin'den Dünya'ya Selam...
 

Dünya Yaşlılık Derneği kuruluş amaçlarında “yaşlılara toplumda gösterilmesi gereken ilgi ve saygıyı yenilemek, toplumu bu konuda bilinçlendirmek, ileri yaşlarda oluşmuş bireysel bilgi ve deneyimleri toplumun yararlanacağı hizmetlere dönüştürmek” gibi, evrensel insancıl idealler yer almaktadır.

Aynı şekilde, “ulusal veya uluslararası platformlarda yaşlıların yararına çalışan veya yaşlıları temsil edecek nitelikte görev üstlenmiş ülke ve dünya örgütleri arasındaki işbirliğini sağlamak ve güçlendirmek” de önemli amacımızdır.

Dünya Yaşlılık Derneği, “yaşlılık” sürecinde yaşayan insanları “Genç Büyükler” olarak adlandırmaktadır.

Bilgi, birikim ve deneyimleriyle ya da, yaşatıp büyüttüğü umut ve hayalleriyle “olgunluk-bilgelik” çağında bulunan Genç Büyüklerin, yaşamları boyunca kendileri, aileleri, ülkeleri ve toplum için ürettikleri soyut ya da somut hizmet ve eserlerini ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıtmak, paylaşmak ve geliştirmek amacıyla "Mardin’den Dünyaya Selam" adlı konferansı ve  “ 1.Uluslararası Genç Büyükler Ödül Töreni” ni düzenliyoruz.

Dünya Yaşlılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Yazıcıoğlu; Cumhurbaşkanımız, Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile DÜYADER konferansını Azerbaycan'da görüştüler.

16 Ağustos 2013 bu gün itibariyle, Dünya Yaşlılık Derneği Yönetim Kurulu Üyemiz SKY TÜRK Ankara Temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Azerbaycan'da görüşmesinde; DÜYADER'in 1 Ekimde Gerçekleştireceği detayları paylaştı...

Sedat Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU, DÜYADER'in çalışmaları hakkında bilgi alırken ve bu büyük organizasyonun detaylarını incelerken  memnuniyetlerini ifade ettiler" dedi.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğimiz bu güzel buluşmada çok sesliliği ve çok renkliliği MARDİN’ den dünyaya yansıtacağız" dedi.

DÜYADER Genel Başkanı UMUT ÇINAR  " Medeniyetler başkenti Mardin, farklı bir renk ile dünyaya ışıyacak ve bu farklılığı DÜYADER sizlerle paylaşacak. Mardin’den Dünyaya Selam “ adlı konferansımız ve  “ 1.Uluslararası Genç Büyükler Ödül Töreni” nimizde yine büyük bir organizasyonun açıklamasını da yapacağız" dedi. 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..